DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI: Princ Hari OČAJAN, MOLI za POLICIJSKU ZAŠTITU!

Autor:

Zabava

17.01.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari je podneo tužbu u kojoj traži sudsko preispitivanje kako bi osporio odluku vlade da ne dozvoli njemu i njegovoj porodici da dobiju policijsku zaštitu u Velikoj Britaniji, čak i po njegovom trošku.

DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI: Princ Hari OČAJAN, MOLI za POLICIJSKU ZAŠTITU!

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari traži da vlada Velike Britanije dozvoli njemu i njegovoj porodici policijsku zaštitu, čak i po sopstvenom finansijskom trošku, tokom svakog budućeg putovanja u njegovu rodnu zemlju jer, kako kaže, previše je rizično za njega, njegovu suprugu Megan Markl i njihovo dvoje dece da posete Englesku bez takvog obezbeđenja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari

U subotu, 15. januara, njegov pravni zastupnik potvrdio je za NBC da je u septembru vojvoda od Saseksa podneo zahtev za zvaničnu sudsku reviziju koja predstavlja pravni osporavanje odluke britanske vlade koja mu uskraćuje takvu zaštitu, a Bakingemska palata nije želela da komentariše ovaj slučaj, prenosi E Online.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

Hari i vojvotkinja od Saseksa već više od godinu dana žive u južnoj Kaliforniji sa svojim sinom Arčijem Harisonom (2) i sedmo mesečnom ćerkom Lilibet Lili Dajanom.

- Princ Hari je nasledio bezbednosni rizik po rođenju, doživotno - naveo je vojvodin pravni zastupnik u saopštenju i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl na venčanju

- On je i dalje šesti u redu za tron, služio je dve borbene dužnosti u Avganistanu, a poslednjih godina njegova porodica je bila izložena dobro dokumentovanim neonacističkim i ekstremističkim pretnjama. Dok se njegova uloga u Instituciji promenila, njegov profil kao što član kraljevske porodice nije. Ni pretnja za njega i njegovu porodicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i princ Vilijam

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa lično finansiraju privatni bezbednosni tim za svoju porodicu, ali to obezbeđenje ne može da ponovi neophodnu policijsku zaštitu potrebnu dok su u Velikoj Britaniji u nedostatku takve zaštite, princ Hari i njegova porodica ne mogu da vrati se svojoj kući - stoji u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari , Megan Markl i kraljica Elizabeta

Podsetimo, prošlog aprila, Hari se vratio u Veliku Britaniju po prvi put otkako je zvanično napustio mesto visokog člana kraljevske porodice i preselio se u Kaliforniju, da bi prisustvovao sahrani svog dede princa Filipa, koji je preminuo u 99. godini. Hari je putovao sam dok je Megan, tada trudna sa Lili, ostala sa Arčijem u Sjedinjenim Državama. Vojvoda je takođe ponovo posetio Ujedinjeno Kraljevstvo u julu, opet bez svoje porodice, kako bi pomogao u otkrivanju statue svoje pokojne majke princeze Dajane sa svojim bratom princom Vilijamom, sa kojim je bio u svađi poslednjih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading