(VIDEO) Otvoren konkurs za MOBIL MUSIC FEST #3 - a tu je i jedna vrlo važna novina

Autor: Republika

Zabava

20.07.2021

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalni portal za rokenrol i urbanu kulturu Headliner.rs otvorio je novi konkurs za jedinstveno i originalno off&online takmičenje autorskih bendova – MOBIL MUSIC FEST #3.

RepublikaFoto: Promo foto

Reč je o takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, ali i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Bendovi i muzičari i dalje imaju jednostavan, ali krativan zadatak - da pošalju snimak jedne autorske pesme, zabeležen mobilnim telefonom - u jednom kafru.

Ono što je ovog puta novo i drugačije je da će organizatori u obzir uzimati i snimke nastale na koncertima. Kao znak podrške muzičkoj live industriji, odnosno povratku u normalan život na koncertima i festivalima, i spotovi zabeležni na živim svirkama (na festivalima, samostalnim koncertima ili u klubovima) takođe ulaze u konkurenciju za finale.

Takmičenje se sprovodi uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja, organizacije Prava interpretatora i OFPS-a.
Konkurs je otvoren do 30. septembra 2021.
 

RepublikaFoto: Promo foto

Objavljena kompilacija, pobednici i dalje "peglaju" svoj debi album

U najgoroj godini za muzičku industruju, Mobil Music Fest je bio jedini festival koji je održan, a u tom, drugom izdanju, u finalu koje je održano krajem decembra 2020. u klubu Fest pobedio je sjajni bend Sanitarium.

Takoće, kompilacijski album sa prvog festivala je objavljen, a na njemu se predstavljaju bendovi finalisti prvog festivala – LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project.

Kad je reč o debi albumu pobedničkog benda LouD, on je uveliko snimljen i u fazi je postprodukcije.

Izdanje se očekuje u septembru.

Sanitarium, pobednici drugog festivala, pripremaju numere za svoje debitantsko izdanje i očekuje se da uskoro uđu u studio.

Sve o načinu prijavljivanja na Mobil Music Fest #3 možete pronaći na ovom linku.

Snimak online finala 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading