PRINCEZINE POSLEDNJE REČI: Ledi Di smrskane glave dozivala ljubavnika!

Zabava

31.08.2017

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje reči princeze Dajane, koja je pre dve decenije poginula u pariskom tunelu usled stravične saobraćajne nesreće bile su: "Dodi, Dodi!"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princeza Dajana

Naime, Ledi Di je, prema tvrdnjama jedinog preživelog, telohranitelja Trevora Risa Džounsa, tog kobnog 31. avgusta oko ponoći minute nakon nesreće u polusvesti na zadnjem sedištu, smrskane glave i grudnog koša, provela tiho dozivajući svog ljubavnika Dodija Al-Fajeda.

On je zajedno sa vozačem Henrijem Paulom bio mrtav na licu mesta, dok je princeza preminula četiri sata kasnije u bolnici. I na samrti su je slikali paparaci, koji su je uhodili po celom Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princezin auto posle nesreće

Naime, oko jedan ujutru informacija o nesreći je preko ambasadora dospela i do palate u Škotskoj, gde su bili Dajanin bivši suprug Čarls i njegova majka, kraljica Elizabeta Druga. Čarlsu je prvo javljeno da je Dajana imala saobraćajnu nezgodu u kojoj je samo slomila ruku, da bi od novinara oko 3.30 princ i kraljica saznali kako je princeza preminula na operacionom stolu. Usledio je haos. Elizabeta je Čarlsa nagovorila da ne budi prinčeve, nego da im tužne vesti saopšti tek kada ustanu.

Pored toga, princa je hvatala panika i zbog toga što je znao da će javnost za sve kriviti njega i bojao se da je ugrožen i sam opstanak monarhije. Dodatno se užasavao toga što je bio svestan da će se mediji obrušiti i na njegovu ljubavnicu Kamilu, koja ga je još te noći tešila putem telefona. Vilijamu i Hariju ujutru je rečeno da im je majka poginula, nakon čega su odvedeni na misu.

Ledi Di ispraćena je na večni počinak 6. septembra 1997. godine, a sahrana je trajala je više od pet sati. Čak tri miliona ljudi bilo je na ulicama Londona, a prenos je pratilo gotovo tri milijarde ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading