ALEKSANDRA SUBOTIĆ U IZOLACIJI: Stiglo hitno naređenje zbog ZARAZNE BOLESTI! (FOTO)

Autor:

Zabava

29.02.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša učesnica rijalitija "Zadruga" otkrila da je njen sin dobio boginje!

ALEKSANDRA SUBOTIĆ U IZOLACIJI: Stiglo hitno naređenje zbog ZARAZNE BOLESTI! (FOTO)

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Bivša rijaliti učesnica Aleksandra Subotić obavestila je svoje fanove da je u izolaciji, jer je njen sin dobio boginje.

- Joki je dobio boginje. U izolaciji smo, sve o tome sutra - napisala je Aleksandra na svom storiju i najavila snimak na svom Jutjub kanalu.

Inače, institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je da je u Srbiji od početka godine do 26. februara registrovano 24 potvrđena slučaja morbila. Ova infektivna bolest, koja je trebalo da bude iskorenjena i poslata u istoriju medicine, vratila se na velika vrata, izjavila je dr Svetlana Popović, infektolog.

Republika

Foto: Instagram/sandrasuboticss

Objava Aleksandre Subotić

Simptomi i širenje bolesti

Morbile se prenose direktnim kontaktom sa obolelom osobom, putem vazduha respiratornim kapljicama koje emituje obolela osoba i retko indirektnim putem preko kontaminiranih predmeta. Inkubacija najčešće traje od 7 do 18 dana, a simptomi uključuju povišenu telesnu temperaturu, sekreciju iz nosa, kašalj i konjunktivitis. Nakon toga, dolazi do pojave makulopapulozne ospe na licu, iza ušiju i na vratu, koja se zatim širi na trup i ekstremitete.

Komplikacije i zaraznost

Zapaljenje pluća se javlja kod svake 20. obolele osobe, a obolela osoba je zarazna četiri dana pre izbijanja ospe i četiri dana nakon toga. Komplikacije su češće kod dece mlađe od pet godina i odraslih osoba starijih od 20 godina. Zapaljenje pluća predstavlja ozbiljnu komplikaciju, koja može dovesti do smrtnog ishoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading