"TAJ GUBITAK JE NEŠTO U ŠTA I DANAS NE MOGU DA DIRAM": Mia Begović emotivno o tragičnoj smrti sestre Ene!

Autor:

Zabava

22.05.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život glumice Ene Begović tragično se završio u saobraćajnoj nesreći pre 24 godine.

"TAJ GUBITAK JE NEŠTO U ŠTA I DANAS NE MOGU DA DIRAM": Mia Begović emotivno o tragičnoj smrti sestre Ene!

Foto: ATA Images,Instagram/printscreen

Smrt Ene Begović, jedne od najlepših hrvatskih glumica, zavila je u crno celu jugoslovensku scenu. Ona je preminula od posledica teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na Braču 2000. godine, nakon što je automobil pao u provaliju. U automobilu su se nalazili njen partner Josip Radeljak Dikan, tek rođena ćerkica Lana, glumičina majka Tereza, dok je na mestu vozača bio Radeljakov sin Leo. Svi su preživeli osim Ene.

Sada je njena sestra Mia Begović, takođe poznata glumica, otvorila dušu i u monodrami "Sve što sam prešutjela" dve večeri zaredom u beogradskoj Operi i teatru Madlenijanum progovarala o bolnoj temi.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Krležin Gvozd

Ena Begović

U intervjuu za Novosti Mia je naglasila da se treba "radovati životu i prolaziti kroz što kraći period boli jer je život samo jedan". Na pitanje da li je u tome uspevala nakon, glumica je odgovorila:

Nisam. Gubitak Ene je nešto u šta ni danas ne mogu dirati. Pored krvi, beskrajno sam ponosna što me ona izabrala za svoju prijateljicu. Ena je bila čudo od žene koja je na sceni duplirala svu svoju lepotu i čaroliju. Obožavala sam da igram s njom. Koliko god bliske, bile smo različite. Nije mi bilo lako osamostaliti se od tako jake osobnosti: starija od mene samo tri godine, ipak, bitna razlika u toj dobi. Zaštitnički nastrojena prema meni, ponekad me je gušila. Uvek je govorila "pazi", a ja sam verovala da moram stasati kroz svoje greške. Htela je da me zakrili od života, što je nemoguće... Sve drugo u životu je moja zaigranost sa osmehom: ujutru se sebi nasmešim u ogledalu i dan mi počne super. Izlazim čista napolje, Bog me dao ovakvu! - rekla je Mia Begović za Novosti.

Glumica je istakla da je ova predstava njen "mali obračun s neistinama" koje su se godinama plasirale u medijima, a tiču se njenog života i Ene.

Inač, Ena Begović je krajem 90-ih osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio motociklista, a tada je 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica završio u komi i teškom stanju, od čega se teško oporavljao. Posle toga njen život više nije bio isti, a strah od saobraćajnih nezgoda i vožnje nikada nije prebolela.

Karijeru je započela u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika", koji joj je obezbedio put do slave. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading