NEKADA ZABRANJIVANA GLUMICA JE BILA KUMA POKOJNOG LAUŠEVIĆA, a evo ko je bio Žarkov KUM na venčanju s Anitom! OVO SIGURNO NISTE ZNALI!

Autor:

Zabava

17.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viđali smo je u mnogim jugoslovenskim, kasnije i srpskim kultnim ostvarenjima, kako filmskim, tako i pozorišnim.

NEKADA ZABRANJIVANA GLUMICA JE BILA KUMA POKOJNOG LAUŠEVIĆA, a evo ko je bio Žarkov KUM na venčanju s Anitom! OVO SIGURNO NISTE ZNALI!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

Glumica Cvijeta Mesić, koju publika najviše pamti kao Vukicu iz legendarnog filma ''Ljubavni život Ljubomira Trajkovića", venčana je kuma pokojnog Žarka Lauševića. Iako se vrlo retko pojavljuje u javnosti i daje intervjue nakon smrti velikog prijatelja, glumica se obratila za medije.

Vrlo je teško kada ti neko tako blizak ode. Žarko i ja se znamo trideset godina, bili smo u JDP-u, a nezavisno sam upoznala i njegovu ženu Anitu. Imamo dugotrajno prijateljstvo u kojem smo lepe i loše stvari prolazili zajedno. U vreme bombardovanja, Anita i Žarko su rešili da se venčaju, pa smo Gaga Nikolić i ja bili kumovi - rekla je Cvijeta za "Nedeljnik" i dodala:

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Marijana Rajic

Cvijeta Mesić

Žarko je bio veliki glumac, svetski, ali ono što je takođe bitno - on je bio jedan dobar, plemenit i častan čovek. Tako da je meni bila čast što poznajem takvog čoveka i što mi je on blizak prijatelj. I sve smo se s godinama više upoznavali tako da su mi on i Anita postali porodica. Odlazila sam i kod njih u Njujork, imam porodicu koja tamo živi i zamislite kako je čudna sudbina, prosto neverovatno, potrefilo se da smo i u Njujorku živeli u istoj kući, na istom spratu, vrata preko puta vrata. Ujutru smo se skupljali u pidžamama i pili kafu, bio je to život koji smo delili. To jutro kada je izašao iz zatvora došao je kod mene. Tih godina sam ga još bolje upoznala i videla koliko je on čestit i častan i kako nikada nije mogao sebi da oprosti. Plemeniti ljudi to ne mogu da prevaziđu – ispričala je glumica nakon smrti svog kuma i kolege.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen Fondacija Slobodan Stojanović

Dragan Nikolić

Iako je ostvarila mnogobrojne uloge na televiziji, filmu i u pozorištu u jednom trenutku njene karijere je bila i ''zabranjena'',. Kako je preneo Yugopapir, bilo je to u vreme kada je krajem 70-ih godina prošlog veka odbila glavnu ulogu u jednoj predstavi.

Među poslednjim projektima u kojima smo videli poznatu glumicu bile su serije "Klan" i "Tajne vinove loze".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading