SNIMA SE FILM O MISTERIOZNOJ SMRTI DADE VUJASINOVIĆ! Poslednja 24 sata u životu poznate novinarke na velikom platnu! OVO SU DETALJI!

Autor:

Zabava

08.04.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka lista "Duga" Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva pre 30 godina u svom stanu na Novom Beogradu, a još nije utvrđeno da li je bilo u pitanju ubistvo, samoubistvo ili nesrećni slučaj.

SNIMA SE FILM O MISTERIOZNOJ SMRTI DADE VUJASINOVIĆ! Poslednja 24 sata u životu poznate novinarke na velikom platnu! OVO SU DETALJI!

Foto: printscreen

Smrt Dade Vujasinović jedna je od najvećih misterija koja je potresla javnost davne 1994. godine, kada je telo poznate novinarke pronađeno u njenom stanu na Novom Beogradu pored fotelje sa lovačkom puškom ispod leve noge. I posle 30 godina nije utvrđeno da li se radi o ubistvu, samoubistvu ili nesrećnom slučaju.

A kako je protekao poslednji dan života Dade Vujasinović pokušaće da odgonetne filmska ekipa, koja će uskoro početi da snima igrano ostvarenje pod nazivom "DADA: prkosni svedok". Taj kobni 8. april 1994. godine biće tema filma, koji će režirati Elizabeta Betinski, rediteljka i producentkinja poreklom iz Srbije, koja živi i radi u Los Anđelesu.

Lik Dade Vujasinović dočaraće glumica Hana Selimović, dok će glavnu mušku ulogu tumačiti Marko Grabež

Republika

Foto: ATA Images

Hana Selimović

Za scenario je zadužen Vuk Bošković, a film će prikazati poslednja 24 sata Dadinog života, kao i period burnih devedesetih godina u Srbiji. Ostvarenje će producirati Gabrijela Tana, ćerka Den Tane, poznata po nagrađivanim filmskim i televizijskim projektima, poput "Filomene", "The Dig", "Vojvotkinje"... Uz Tanu, izvršni producent biće Vladimir Dekić, kao i partneri iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Snimanje bi trebalo da počne tokom leta u Beogradu. 

Novinarka Dada Vujasinović, rodom iz Čapljine, imala je 30 godina u trenutku smrti. Prvobitna istraga okončana je tvrdnjom da se ubila iz lovačke puške, ali je porodica pokrenula privatnu istragu koja je ukazala na niz nelogičnosti.

Privatni balističar Zoran Jovanović decembra 1994. godine dostavio je tužilaštvu nalaz da je na fotelji pored Dadine bila još jedna krvna grupa, što prema njegovom mišljenju ukazuje na to da je u stanu bila još jedna osoba, ali njegov nalaz je odbijen. 

Republika

Foto: ATA Images

Marko Grabež

Balističar Vladimir Kostić 2008. godine obavio je niz veštačenja. Predao je sudu svoj nalaz u kome se navodi da su u telu Dade Vujasinović pronađena dva filcana čepa. To bi značilo da je sebe usmrtila sa dve patrone iz lovačke puške iliti da je u sebe pucala dva puta, što jednostavno nije moguće.

Ovaj slučaj prate mnoge nelogičnosti, a jedna od njih je samoubistvo lovačkom puškom što nije karakteristično za žene. Drugu mnogi vide u policijskom izveštaju prema kom je u Dadinoj krvi pronađeno 1,6 promila alkohola u krvi, što ukazuje da nije mogla imati toliko sinhronizovane pokrete i jaku koncentraciju, kako bi mogla da počini takvo samoubistvo. 

Mnoge Dadine kolege okrenule su se teoriji da koren njenog ubistva zapravo leži u poslu kojim se bavila i tekstovima koje je pisalo o kriminalu i ratnim dešavanjima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading