PREMINUO RAJKO LUKAČ: Zvanično saopštenje potreslo javnost!

Autor:

Zabava

07.04.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak ovog talentovanog stvaraoca predstavlja veliki gubitak za srpsku književnost.

PREMINUO RAJKO LUKAČ: Zvanično saopštenje potreslo javnost!

Foto: Printscreen/YouTube/025info

U 72. godini života, juče nas je napustio književnik Rajko Lukač, čiji je doprinos srpskoj književnosti bio izuzetno značajan, saopštilo je Srpsko književno društvo. Rođen 3. marta 1952. godine u Međeđi kod Bosanske Dubice, Lukač je svoj život posvetio književnosti, ostavljajući iza sebe bogat opus dela različitih žanrova.

Rajko Lukač je bio izuzetno plodan književnik, obuhvatajući različite forme književnog izraza. Njegova dela su se kretala od poezije, romana, knjiga za decu, do dramskih dela i filmskih kritika. Posebno se istakao kao autor knjiga poezije kao što su "Spiralno stepenište", "Relikvijar" i "Zapisi iz podzemnog prolaza". Takođe, njegovi romani "Čipkarska škola" i "Ljetne sante" ostavili su dubok trag u književnosti.

Pored bogatog opusa namenjenog odraslima, Lukač je takođe pisao knjige namenjene najmlađima. Njegova dela poput "Plavuša i putnik" i "U(r)aaa maturaaa" bila su omiljena među decom, pružajući im inspirativne i maštovite priče.

Lukačev rad nije prošao neprimećeno, te je za svoja dela dobio značajna priznanja u književnom svetu. Nagrada "Janko Veselinović" dodeljena je za njegov roman "Divit i rukopisi", dok je njegovo delo "Arhivske grobnice" takođe ostavilo snažan utisak na književnu scenu.

Rajko Lukač će ostati upamćen kao neko koji je svojim delima obogatio srpsku književnost. Njegova dela će nastaviti da žive kroz reči i maštu čitalaca, ostavljajući neizbrisiv trag u književnoj baštini. Odlazak ovog talentovanog stvaraoca predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading