Atelje 212 najava prve probe predstave Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo

Autor:

Zabava

02.04.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo u osnovi je detektivski roman koji prati istragu tri nestale devojke.

Atelje 212 najava prve probe predstave Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo

Foto: Foto Anđa Brstina

U Pozorištu Atelje 212 u Beogradu počinju probe za predstavu Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo prema istoimenom romanu Mirjane Drljević u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Bojane Lazić

Roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo u osnovi je detektivski roman koji prati istragu tri nestale devojke. Inspektorka Lepa Vidić i sama majka, istražujući slučaj nestalih devojaka upoznaje svet njihovih majki. Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. Lepa Vidić u rasvetljavanju kompleksnog i konkretnog zločina iza sadašnjosti, razotkriva klupko sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu uopšte. Periša Perišić je u pogovoru roman precizno okarakterisao i kao „forenziku kolektivnog pamćenja“.

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo je pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman. Takođe je bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, te u izboru za nagradu Meša Selimović.

Mirjana Drljević, rođena 1971. u Beogradu, autorka je drame San o Svetom Petru Cetinjskom igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame Suncokreti izvođene u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu.

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo njen je debitantski roman.

Bojana Lazić je rediteljka zapažene internacionalne karijere, kojoj će ovo biti prva saradnja sa Pozorištem Atelje 212.

Pored rediteljke i autora dramatizacije, autorski tim predstave čine kompozitor Vladimir Pejković, kostimografkinja Biljana Tegeltija Bojanić, scenografkinja Zorana Petrov, saradnik za scenski pokret Damjan Kecojević, a organizator je Boško Radonjić.

U predstavi Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamoigraju glumice Milica Mihajlović, Aleksandra Janković, Isidora Minić, Radmila Tomović, Anastasija Mandić i Snežana Savić.

Premijera predstave je planirana za sam kraj sezone 2023/24, na sceni „Mira Trailović“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading