Školski drug Gage Nikolića OTKRIO ISTINU o velikom glumcu! Posle osam godina od SMRTI isplivale sve TAJNE o našem velikanu!

Autor:

Zabava

11.03.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Caci Mihailović otkrio malo poznate detalje o slavnom glumcu!

Školski drug Gage Nikolića OTKRIO ISTINU o velikom glumcu! Posle osam godina od SMRTI isplivale sve TAJNE o našem velikanu!

Foto: Youtube.com printscreen Fondacija Slobodan Stojanović

Na današnji dan 2016. godine preminuo je čuveni Dragan Gaga Nikolić, jedan od naših najvećih glumaca svih vremena. Njegov život prepun je anegdota, a Gagin školski drug Milan Caci Mihailović podelio je svoja sećanja na omiljenog kolegu.

Gaga i ja smo išli zajedno u Osnovnu školu "Filip Višnjić", kod škole je donedavno bio sportski klub Radnički i Gaga je tamo često odlazio. Stalno smo se muvali oko pozorišta na Crvenom krstu, statirali smo, a Gaga je i glumio u njemu. Kada neko ode zauvek tek onda shvatimo koliko vreme brzo prolazi. Sve je prošlo kao tren, a kao da smo juče bili zajedno, 44 godine sam proveo s njim. Igrali smo u mnogo predstava zajedno, ali ako bi morala samo jedna priča o njemu da se ispriča meni prvo pada na pamet njegov odnos prema deci. Voleo je svu decu. Jednom je neko detence iz komšiluka ušlo u bife Ateljea 212, onako musavo i prljavo. Može tu da sedi i Rakel Velč, ali tog trenutka za Gagu niko ne postoji, on tada to dete uzima u divan, nežan zagrljaj. Takav je on bio - ispričao je Milan Caci Mihailović za RTS.

Republika

Foto: ATA Images

Milan Caci Mihailović

Iako vlada uverenje da o velikom Gagi znamo sve uvek postoji nešto što je ostalo nedorečeno. Gaga je nakon završene Osnovne škole "Filip Višnjić" upisao Četrnaestu beogradsku gimnaziju, a potom se prebacio u Drugu ekonomsku školu. Posle samo dve godine otišao je na prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, gde su odmah prepoznali njegov talenat.

Dragan Nikolić je sa samo 17 godina položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i bio najmlađi student u svojoj klasi.

U svojoj prvoj velikoj ulozi zablistao je kao Džimi Barka, u filmu Živojina Pavlovića Kad budem mrtav i beo iz 1967, koji je u mnogim anketama filmskih kritičara proglašavan za jedan od tri najbolja filma stvorena na južnoslovenskim prostorima.

Kao stalni član ansambla pozorišta Atelje 212 od 1969. godine, ostvario je mnogo uloga i vrlo uspešnu pozorišnu karijeru. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading