PEVAČ IZNENADA PREMINUO U 65. GODINI! Poznato mesto sahrane! Kolege se opraštaju!

Autor:

Zabava

29.02.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana se obavlja u petak 1. marta.

PEVAČ IZNENADA PREMINUO U 65. GODINI! Poznato mesto sahrane! Kolege se opraštaju!

Foto: Youtube

Pevač izvorne i narodne muzike Predrag Drezgić Preša preminuo je u 65. godini života! Solista Radio Beograda, interpretator izvorne i novokomponovane muzike, kompozitor, aranžer i muzički pedagog biće sahranjen u petak, 1. marta, na groblju u rodnom mestu Dublje kod Bogatića.

Veliko interesovanje za umetnost i muziku pokazao je u osnovnoj školi, pa je upisao i završio Srednju muzičku školu "Josif Marinković" u Zrenjaninu, a potom visoko obrazovanje stekao na Muzičkoj akademiji.

Foto: Youtube

Predrag Drezgić Preša

 

Profesionalnu karijeru na estradi je počeo da gradi kao student. Učestvovao je u brojnim muzičkim televizijskim emisijama i koncertima narodne muzike, a raskošnim baritonom privukao je pažnju muzičkih stručnjaka i postao solista Radio Beograda za čiji muzički arhiv je snimio veliki broj trajnih snimaka izvornih i komponovanih pesama.

Snimio je deset solističkih albuma komponovane i izvorne muzike, uspešno se bavio komponovanjem i aranžiranjem.

Radio je kao nastavnik muzičke kulture i učenicima osnovne škole prenosio svoje veliko muzičko znanje i iskustvo, te su ga generacije pamte po vrhunskom radu i posvećenosti.

Za svoj rad, pre svega kao vokalnog soliste, kao i drugih aktivnosti u oblasti muzike i veliku profesionalnost dodeljen mu je status umetnika.

Predrag Drezgić Preša biće sahranjen u petak, 1. marta, na groblju u rodnom mestu Dublje kod Bogatića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading