MILICA GOJKOVIĆ NIJE BILA PRVI IZBOR ZA ULOGU U "SABLJI": Evo koja glumica je trebalo da igra novinarku!

Autor:

Zabava

08.02.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Sablja" prikazuje ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, kao događaje pre i posle 12. marta 2003. godine.

MILICA GOJKOVIĆ NIJE BILA PRVI IZBOR ZA ULOGU U "SABLJI": Evo koja glumica je trebalo da igra novinarku!

Foto: Foto RTS

U glavnim ulogama gledaćemo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića - Malog. 

Kako je Republika prva pisala, priča je prikazana iz ugla novinarke, policijskog inspektora i mladog kriminalca, a malo ko zna da talentovana Milica Gojković nije bila prvi izbor reditelja Vladimir Tagić i Goran Stanković za glavnu ulogu novinarke!

Lik Danice prvobitno je trebalo da dočara danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić, koja je veliku pažnju javnosti privukla učešćem u filmu "Mrak" Dušana Milića. Ipak, prema rečima dobro obaveštenog izvora bliskog produkciji, došlo je do promene.

Milica Gojković ponovo će dočarati lik novinarke budući da se u tome već oprobala u seriji "Južni vetar: Na granici". S druge strane, Ljubomir Bandović će kao policijski inspektor Boris istraživati ubistvo premijera.

Ja sam inspektor koji pokušava da složi kockice i reši slučaj. Ali nema sve kockice, čak i one koje misli da ima nisu iz te garniture. Kroz celu seriju moj lik vodi konstantnu borbu da proba da spoji dva i dva - rekao je Bandović svojevremeno za RTS.

Republika

Foto: Foto RTS

Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić

U priči o ubistvu premijera i akciji Sablja neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka - Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića - Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića - Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana
Milenkovića - Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)...

Uz navedena imena, iz epizode u epizodu pojavljivaće se brojni glumci iz Srbije i inostranstva.

Od 24. februara, vikendom na Prvom programu RTS, pratićemo politički triler od osam epizoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading