U SUSRET 21. BEOGRADSKOM FESTIVALU IGRE! Jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija uz podršku NIS-a!

Autor:

Zabava

04.12.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nacionalnoj fondaciji za igru održana je konferencija za medije u susret 21. Beogradskom festivalu igre, kojom je najavljena jedna od posebnih predstava u okviru festivala - "Zvona i čini“.

U SUSRET 21. BEOGRADSKOM FESTIVALU IGRE! Jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija uz podršku NIS-a!

Foto: Foto NIS

Konferenciji je prisustvovala igračica i glumica Aurelija Tjere, protagonistikinja u ovoj predstavi, unuka slavnog Čarlija Čaplina, koja će nastupiti 22. marta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Reč je o komadu koji je ujedinio talente unuke i ćerke Čarlija Čaplina, Viktorije Čaplin, koja potpisuje režiju. Pored njih, publiku na festivalu očekuje još mnogo evropskih i svetskih zvezda, sjajnih igrača i koreografa.

Generalni pokrovitelj Beogradskog festivala igre petu godinu zaredom biće kompanija NIS.

Republika

Foto: Foto NIS

NIS, Beogradski festival igre, konferencija

 

- Radujem se što sam danas ovde, imala sam priliku da vidim pozorište u kojem ćemo nastupiti. Ovo će biti prvi put da gostujemo u Beogradu, ali svakako ne i poslednji - rekla je ovom prilikom Aurelija Tjere.

Konferenciji su prisustvovali i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS.

Republika

Foto: Foto NIS

NIS, Beogradski festival igre, konferencija

 

- Želim da kažem da zaista obećavamo jedan prelep festival, koji će doneti posebne emocije i biti savršeno različit od prethodnih. Dvadeset godina je iza nas, ovo je 21. festival, i treba da nadmaši sve ranije -  rekla je Aja Jung, dok je Despotović napomenuo da partnerstvo kompanije NIS sa Beogradskim festivalom igre nije slučajno.

Republika

Foto: Foto NIS

NIS, Beogradski festival igre, konferencija

 

- Kako je slogan naše kompanije "Budućnost na delu" mi kontinuirano ulažemo ne samo u odgovoran biznis, već i u podršku zajednici, kao i projekte iz oblasti kulture i podršku mladim i talentovanim pojedincima i to ćemo nastaviti da činimo - rekao je Despotović, dok je ambasador Košar izrazio zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg partnerstva sa Beogradskim festivalom igre i zbog toga što su francuske umetničke trupe i francuski koreografi zastupljeni na festivalu.

Dodatna informacija o festivalu:

Beogradski festival igre će se pod sloganom "Savršene različitosti“ održati od 7. marta do 10. aprila 2024. godine. U svom novom izdanju donosi 19 trupa iz 14 zemalja, sa više od 30 koreografskih postavki, koje će biti predstavljene u Beogradu i Novom Sadu.

Republika

Foto: Foto NIS

NIS, Beogradski festival igre, konferencija

 

Na početku festivala, 7. i 8. marta, beogradskoj publici predstaviće se Joan Buržoa, čarobnjak kaleidoskopskog talenta i autor koji neprestano ruši granice između najrazličitijih umetničkih formi.

Bioskop „Balkan“ će mu svoja vrata otvoriti šest puta, a  svako vođenje kroz čuvene instalacije pratiće 100 ljudi.
S

ledeća dva dana, 9. i 10. marta, publika će u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu imati priliku da vidi Kompaniju igre Opere Geteborga i apsolutni hit „Proklizavanje”, koji potpisuje Damjan Žale, a koji se izvodi na velikom nagibu, dovodeći izvođače u stanje izvan ravnoteže. 

Još neke od umetničkih poslastica su nastup Sidnejske kompanije igre u Narodnom pozorištu u Beogradu, nastup kompanije Jue Jin iz Njujorka, komad Majkla Getmana u izvođenju sjajnog Arijela Žilbara, nastup jedne od najintrigantnijih trupa, vankuverskog Kid Pivota, kao i mnoge druge.

Pored kompanije NIS, podršku Beogradskom festivalu igre pružilo je i Ministarstvo kulture Republike Srbije. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading