"NAPOLEON" - Da li je novi film Ridlija Skota vredan gledanja?

Autor:

Zabava

23.11.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napoleon - film koji je podelio kritičare i publiku

"NAPOLEON" - Da li je novi film Ridlija Skota vredan gledanja?

Foto: printskrin

Nedavno je počelo prikazivanje filma "Napoleon" reditelja Ridlija Skota , koji prati priču o usponu francuskog cara i njegovom odnosu s voljenom Žozefinom. Hoakin Finiks je glumio Napoleona, dok je ulogu Žozefine odigrala Vanesa Kirbi. Iako je film privukao brojne obožavatelje, kritičari su podeljeni u svojim mišljenjima.


Kritike filma "Napoleon"



Film je izazvao različite reakcije među gledaocima, a ocene na Rotten Tomatoesu postepeno opadaju, trenutno se nalaze na 62% pozitivnih kritika. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo zbog dijaloga, glume i scenarija.

"Stvarno sam hteo da zavolim ovaj film, ali ne mogu. Baš je razočaravajući. Sviđa mi se Joaquin Phoenix, a Ridley Scott je gotovo uvek odličan. Mislio sam da će njihova ponovna saradnja biti vredna, ali prevario sam se. Scenario je dosadan. Jednostavno me nije bilo briga za druge likove pa sam čak pred kraj filma izašao iz dvorane", ogorčen je jedan obožavatelj.

"Smešna gluma i užasni, idiotski dijalozi. Iz bioskopa smo izašli nakon sat vremena jer nismo mogli da gledamo ovo sra*e od filma", tvrdi drugi.

"Dosađivao sam se i jedva sam čekao da se film završi", jasan je treći.

"Voleo bih da je scenario bolje napisan. Delovalo je kao da gledamo komediju, a mislim da to nije bila namera. Nije autentičan. Zar nisu mogli da nabave nekoliko francuskih glumaca? Bitke ne bi trebale da budu najbolji deo filma", piše četvrti.

"Predugačak je, a scene deluju nepovezano. Ljubavna priča je nepostojeća. Nema ni trunke hemije između Napoleona i Žozefine, nisu uopšte bili zanimljivi. Mogli su još da porade na filmu ili barem da smanje trajanje", napisao je peti.

"Isprekidan, nepovezan i bizaran. Mislio sam da ću videti epski spektakl poput onoga u Gladijatoru. Ne gubite vreme na ovo, čak i ako ga želite pogledati kod kuće", zaključuje šesti.


Zaključak



Iako je film "Napoleon" bio dugo iščekivan, čini se da nije ispunio očekivanja ni kritičara ni publike. Iako je epski spektakl bio obećavajući, nedostatak autentičnosti i nedovoljna povezanost scena su samo neki od razloga nezadovoljstva gledalaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading