"KOLIKIM SUDBINAMA SI POZAJMIO SVOJU KOŽU...": Potresan govor Nebojše Dugalića na Lauševoj SAHRANI! (VIDEO)

Autor:

Zabava

20.11.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Glumac Nebojša Dugalić se oprostio od svog kolege i velikog prijatelja potresnim rečima!

Slavni glumac Žarko Laušević, koji je preminuo 15. novembra 2023. godine nakon kraće i teške bolesti, sahranjen je danas u kapeli na Novom groblju, nakon čega će njegovi ostaci biti kremirani i položeni u Aleji zaslužnih građana. Njegov veliki prijatelj i kolega Nebojša Dugalić održao je potresan oproštajni govor.

Foto: Republika.rs

Sahranjen Žarko Laušević

- Dragi naš Žare, treba reći nešto sa znanjem da će nešto ostati od govora. Zašto je Njegoš baš tebe izabrao za taj kamen... Primi naš zagrljaj makar i nemoćan. Tolikima od nas koji smo u mladosti očarani gledali u tvoj dar. Bio si razlog što smo krenuli put glume. Svet koji si nam donosio zaposeo bi ceo raspoloživ prostor kao da si bio predodređen da se sve drame dogode u tebi. Tvoja krhkost je bila snaga kojom si sve nosio. Ona nas je razoružala i lečila. I kada bi reditelj uzviknuo "Kupljeno", svi bi se osećali zakinuti za još jednu tvoju kreaciju i bravuru. A kolikim si samo sudbinama pozajmio svoju kožu i dao im priliku da se rode.

- Renesansan i svestran glumeći i pišući, a ne znam u čemu si bio bolji. Slutim kolilo je bilo nolno izdržati preboleti toliku srazmeru. Ipak si ivek brinuo da nekome ne zauzmeš mesto. Imetnik u davanju puta drugome, takva je bila tvoja otmenost prema nema. Stalno si izgledao kao neko ko oseća da nije dovoljmo dao i da je još dužan. U svakom trenutku uranjao si strasno i glasno, kao dečak koji en zna šta bi pre od svog obilja podelio.

Foto: Republika.rs

Sahrana Žarka Lauševića, Nebojša drži govor

- Ma kako da si izgledao tiho, uvek si izgledao kao neko ko misli da u svojoj diskretnosti može biti još nenametljiviji i tiši. Znao si da je svetljenje i sajnje drugome ono jedino što je čoveku neoduzimljivo i zato ćemo svećo naša čivati trag tvoje buktinje i sećati se onoga što si nam osvetlio.

- Zadivljujućom snagom nosio si svoj hod, nadnesen nad ambis, a neprestamo tražeći ono čime ćeš nas obgrliti. Molimo se zato da ti se u knjizi zemaljske veresije svaki dug namiri i prosti i da put tvoj u okviru staništa nebeski, odakle pobeže svaka muka, bude radostan i blag. Hvala ti beskrajno na svemu, Žare naš dragi - reči su potresnog govora Nebojše Dugalića, koji možete pogledati na početku ovog teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading