SIMBOLIKA CRVENIH I BELIH RUŽA NA LAUŠEVOJ SAHRANI: Ova poruka se krije iza gesta slavnih glumaca! (GALERIJA)

Autor:

Zabava

20.11.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević danas je ispraćen na večni počinak na Novom groblju, a njegove kolege nosile su crvene i bele ruže!

SIMBOLIKA CRVENIH I BELIH RUŽA NA LAUŠEVOJ SAHRANI: Ova poruka se krije iza gesta slavnih glumaca! (GALERIJA)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas se na Novom groblju u Beogradu održala sahrana glumca Žarka Lauševića, koji je preminuo u 64. godini nakon teške bolesti. Porodica, kolege i prijatelji okupili su se kako bi mu odali poslednju počast. 

Republika

Foto: Republika.rs, ATAImages

Žarko Laušević

Među njima su bili i brojni poznati glumci kao što su Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković i Dejan Lutkić.

Laušević je bio poznat kao jedan od najtalentovanijih glumaca svoje generacije i dobitnik je velikog broja nagrada. Rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a svoju karijeru je gradio u Srbiji i Crnoj Gori. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1982. do 1994. godine.

Osim po svojim glumačkim sposobnostima, Laušević će ostati upamćen i po svojoj ulozi Petra u filmu "Oficir sa ružom". Za tu ulogu je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine, a mnogi smatraju da su bele i crvene ruže koje su glumci nosili na sahrani simbolika za tu ulogu, gde je Petar nosio dve ruže za Ljiljanu i Matildu.

Supruga Anita sa Lauševićevom decom Asjom, Janom i Dušanom primala je saučešće u kapeli. Laušević će ostati u sećanju kao jedan od najznačajnijih srpskih glumaca, a njegov odlazak ostavio je veliku prazninu u svetu glume.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading