ŽARKO LAUŠEVIĆ JE NAPISAO PESMU ZA UBIJENU TIJANU JURIĆ: Potresni stihovi kidaju srce: Kad bi neko hteo da povredi opet mog ANĐELA

Autor:

Zabava

15.11.2023

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni srpski glumac Žarko Laušević preminuo je danas nakon kratke, ali teške borbe.

ŽARKO LAUŠEVIĆ JE NAPISAO PESMU ZA UBIJENU TIJANU JURIĆ:  Potresni stihovi kidaju srce: Kad bi neko hteo da povredi opet mog ANĐELA

Foto: ATA Images, Privatna arhiva

 Glumac je ostavio neizbrisiv trag u svetu glume, a koliko je bio voljen i poštovan govori i pesma koju je posvetio devojčici Tijani Jurić, koja je pre devet godina monstruzno ubijena.

Laušević je napisao i odrecitovao prelepu pesmu za Tijanu, čije je ime trajno obeležilo srpsku javnost. Ova pesma nosi naslov "Očeva pesma" i bila je zahvalnica otca devojčice, Igora Jurića, koji je istakao da je beskrajno zahvalan Žarku što je njegovoj ćerki posvetio ovu potresnu pesmu.

Podsetimo, ove godine se navršilo devet godina od stravičnog ubistva Tijane Jurić, koja je bila samo devojčica od 15 godina. Ova tragedija je potresla celu Srbiju i pokrenula brojne akcije za zaštitu dece i borbu protiv nasilja. Tijanin otac, Igor Jurić, je postao poznat kao borac za prava dece i osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koja se bori protiv nasilja nad decom i za bezbedniju budućnost mladih.

Žarko Laušević je bio jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca i ostavio je neizbrisiv trag u svetu glume svojim ulogama u brojnim filmovima i predstavama. Njegova smrt je veliki gubitak za srpsku kulturu i umetnost, ali će njegovo delo i uticaj ostati zauvek živi.

OČEVA PESMA

Kada neko sruši sve što volim / kada neko / kada neko uradi to / ja ću mu / Ne diraj mi Tijanu Kada neko nešto moje /nju / i kad više nit mogu da dišem / kada znaju da ne živim više / ja ću tada / Ne diraj mi Tijanu I kad prestadoh da jedem / I kad pristadoh da ćutim / Kad odustah i da jesam / I kad više nisam ja ću / Nju / Tijanu mi ne diraj Kad bi neko pokušao isto / kad bi neko iskušao / Tijanu, moju Tijanu / Anđela sa otvorenim očima / dušu još nezaljubljenu / devojčicu nepoljubljenu / ja bih / Oprosti ali gde si bio Bože ( Ja bih / Oprosti mi / Niko drugi ne može / I ne treba do Oca do neba / ali ja bih Kad bi neko hteo da povredi opet da odvede nekud / Tijanu moju Tijanu / ja bih ga tada samo gledao / ja bih ga samo tada gledao / ja bih ga samo tada gledao / I zaklaću ga očima / Ne diraj mi dete moje Tijanu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading