Glumica je nju GAĐALA PILULAMA za KONTRACEPCIJU: Ovo su svi detalji NAJVEĆEG SKANDALA Milene Dravić o kom se i danas priča!

Autor:

Zabava

05.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena Dravić je rođena na današnji dan, a scenu sa britanskom novinarkom je uvek rado prepričavala.

Glumica je nju GAĐALA PILULAMA za KONTRACEPCIJU: Ovo su svi detalji NAJVEĆEG SKANDALA Milene Dravić o kom se i danas priča!

Foto: printscreen/youtube.com

Na današnji dan rođena je diva kinematografije bivše Jugoslavije, Milena Dravić. Glumom se počela da bavi još kao srednjoškolka, a prvu ozbiljniju filmsku ulogu imala je 1959. godine u filmu "Vrata ostaju otvorena" češko-slovenskog redatelja Františeka Čapa, koji ju je uočio na naslovnici časopisa "Duga", u njenom prvom manekenskom angažmanu. Prvi ozbiljan glumački uspeh postigla je kao 22-godišnjakinja s filmom "Prekobrojna" hrvatskog redatelja Branka Bauera 1962. godine. 

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Milena je ostvarila brojne zapamćene uloge te je u filmu "Sutjeska" glumila s Ričardom Bartonom, a preminula je u 79. godini pre gotovo pet godina, 14. oktobra 2018. samo nekoliko dana nakon svog rođendana. 

Republika

Foto: Republika.rs,Tanjug/T. Valič

Milena Dravić

Mnogi su voleli Milenu i jedva čekali da pogledaju neki projekt u kojem je učestvovala, a u svojoj karijeri imala je i skandal zbog kojeg je skoro ostala bez uloge u jednom filmu. Naime, posao je zamalo izgubila zbog svog ponašanja u Kanu tokom filmskog festivala.  Dok je bila u Kanu s filmom "Misterije organizma" jedna britanska novinarka Milenu Dravić je pitala: Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?


- Tih dana mučila sam se s migrenom i izvadila sam iz torbe te pilule i počela sam ih gađati s njima. Svi listovi su pisali o tome, Literatura gazeta je napisala da sam se neprimereno ponašala. To me umalo koštalo i uloge u filmu Sutjeska. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći glumiti u "Sutjesci". Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: „Diži se, moraš odigrati svoju ulogu - ispričala je jednom prilikom Dravić, prenosi Blic. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading