LEGENDARNI PERHAN ROĐEN NA OVAJ DAN! Imao zanimljiv život, nikada nije završio glumu, ali je TRAGIČNO skončao!

Autor:

Zabava

21.09.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Damir Dujmović rođen je na jučerašnji dan.

LEGENDARNI PERHAN ROĐEN NA OVAJ DAN! Imao zanimljiv život, nikada nije završio glumu, ali je TRAGIČNO skončao!

Foto: Printscreen/Youtube

Dujmović je bio srpski i jugoslovenski glumac koji je tragično nastradao 1999. godine.

Njegova najzapaženija uloga je uloga Perhana, junaka filma „Dom za vešanje“. Kao dečak imao je običaj da posle nastave svrati kod oca koji je tada radio kao privatnik na pijaci Markale.

Republika

Foto: Facebook/printscreen

 

U vreme kada je išao u drugi razred niže muzičke škole, u obližnjem restoranu „Dalmacija“ gde je sedeo sa svojim ocem, slučajno su došli Emir Kusturica i njegov asistent. Asistent je pitao Davorovog oca da li može da učestvuje na audiciji za film „Otac na službenom putu“ ; on je pristao i posle toga krenulo je probno snimanje, gde se pokazao kao pogodan za ulogu.

Nakon snimanja pomenutog filma, koji je nagrađen zlatnom palmom u Kanu, odlučio je da upiše filmsku akademiju. Nije uspeo, a kasnije nije ni pokušavao.

Rat je Davora zatekao u Sarajevu. U Sarajevu ostaje prvih meseci rata, i nakon toga razočaran dešavanjima u Jugoslaviji odlazi u Beograd. Tamo je snimio nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji „Podzemlje“, Emira Kusturice.

Nakon završetka rata seli se u Banju Luku. Tamo upoznaje Andreja Gardnera sa kojim osniva fond za kulturu Republike Srpske.

Poslednje mesece živeo je u Novom Mestu u Sloveniji kod devojke. Slobodno vreme je provodio u prirodi sa konjima. Bezuspešno je pokušavao da se izleči od narkotika, te je nakon duge i teške depresije 31. maja 1999. godine izvršio samoubistvo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading