PREMINUO NIKOLA MIRKOV: Dugogodišnji direktor RTS izugubio bitku za život

Autor: P. R.

Zabava

20.09.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Istovremeno je na televiziji sarađivao u obrazovnom i sportskom programu.

PREMINUO NIKOLA MIRKOV: Dugogodišnji direktor RTS izugubio bitku za život

Foto: ATA Images

Dugogodišnji direktor Radio-televizije Srbije Nikola Mirkov preminuo je danas, javljaju domaći mediji.

Nikola Mirkov je rođen u Beogradu 1947. godine. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta počeo je da radi u Radio Beogradu – najpre kao novinar, a potom kao urednik "Novosti dana", "Dnevnika" i "Radioskopa".

Istovremeno je na televiziji sarađivao u obrazovnom i sportskom programu.

Za urednika "Programa 202" izabran je 1979. godine, a tri godine kasnije prešao je na televiziju na mesto urednika Zabavno-rekreativnog programa.

Foto: ATA Images

Nikola Mirkov

Ubrzo se vratio Radio Beogradu i krajem 1985. imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda. Od maja 1990. do avgusta 1991. bio je direktor Radio Beograda.

Tada je sa nekoliko najbližih saradnika smenjen iz političkih razloga i prinuđen da napusti RTS, a ubrzo i zemlju zbog pritisaka i progona.

Nakon tri godine, vratio se u zemlju i radio kao slobodni novinar u "Medija centru".

Za slovenački list Delo pisao je prikaze najznačajnijih domaćih knjiga. U julu 2001. nakon devet godina vratio se u RTS na mesto urednika Kulturno-umetničkog programa. Godine 2006. prvi put je izabran za direktora Televizije Beograd.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a izabran je u oktobru 2013. godine, nakon smrti Aleksandra Tijanića. Vodio je našu kuću do maja 2015. godine, kada je za novog direktora izabran Dragan Bujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading