POLA VEKA BEZ BRUSA LIJA: Fanovi obeležili godišnjicu smrti legende borilačkih veština

Autor:

Zabava

20.07.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovaoci lika i dela Brusa Lija iz celog sveta okupili su se danas u Hongkongu i odali počast preminulom idolu.

POLA VEKA BEZ BRUSA LIJA: Fanovi obeležili godišnjicu smrti legende borilačkih veština

Foto: Foto AP Louise Delmotte

Najvatreniji fanovi Brusa Lija okupili su se u Hongkongu da obeleže pola veka od smrti svog idola. U tom gradu je otvorena izložba o njegovom životu i karijeri, a obožavaoci legende borilačkih veština položili su cveće na Lijevu statuu u Aveniji zvezda.

Fan klub je osnovan pre tri decenije i broji 600 članova iz celog sveta. Brus Li je umro na vrhuncu slave od alergijske reakcije na lekove protiv bolova, kada je imao samo 32 godine. Glumačku karijeru je započeo kao dete i postao holivudska megazvezda.

Republika

Foto: youtube.com/WatchMojo.com

 

Mnogi Lijevi fanovi rekli su da ih je njegova filozofija inspirisala od mladosti, iako su mnogi saznali za njega i njegova dela tek nakon njegove smrti.

Li je počeo da uči kineski kung fu kada je imao 13 godina. Vratio se u SAD 1959. godine i studirao filozofiju na Univerzitetu u Vašingtonu. Žestoko se borio protiv rasističkih stereotipa u američkoj industriji zabave gde su azijski muškarci često prikazivani kao sluge, nekvalifikovani radnici ili zli geniji u Holivudu.

Li se na kraju vratio u Hongkong i napravio hitove kao što su "The Big Boš" i "Fist of Fury", a njegov poslednji film "Enter the Dragon" objavljen je šest dana nakon njegove smrti i postao je njegov najpopularniji film.

Republika

Foto: Foto AP Louise Delmotte

 

Bio je jedan od prvih azijskih glumaca koji su stekli postali holivudske mega zvezde i podstakao popularnost kung fua širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading