PETI ILUSTROFEST U ZNAKU SRPSKE KREATIVNOSTI: Zatvaranje večeras na Kalemegdanu

Autor:

Zabava

14.07.2023

15:41 >> 16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 20 časova, u čast pobednika biće organizovan i besplatan koncert mladih tamburašica koje čine bend Labanda kao i Art Bazar na kom će posetioci moći da kupe neke ilustracije i ilustrovane predmete (nakit, odeću, torbe...).

PETI ILUSTROFEST U ZNAKU SRPSKE KREATIVNOSTI: Zatvaranje večeras na Kalemegdanu

Foto: Edvard Nalbantjan

Peti međunarodni festival Ilustracije - Ilustrofest večeras će biti zatvoren na Savskom šetalištu na Kalemegdanu uz uručenje vrednosne nagrade najboljem mladom srpskom ilustratoru. 

Republika

Foto: Edvard Nalbantjan

 

Posetioci će moći da pogledaju dodatnu izložbu izabranih radova pristiglih na konkurs sa nacionalnom temom: "U slavu ćirilice" a najboljem mladom srpskom ilustratoru biće dodeljena vrednosna nagrada od 1000 eura kao podstrek za kreativni rad. 

Peti po redu Međunarodni festival ilustracije i ove godine održava se na Beogradskoj tvrđavi uz generalno pokroviteljstvo Banke Poštanska Štedionica i partnere Festivala: Opštinu Stari Grad, JP Beogradska Tvrđava, Beogradske pijace, ZEPTER international, Triglav osiguranje i Bazarko.

Republika

Foto: Edvard Nalbantjan

 

Za učešće na ovogodišnjem međunarodnom festivalu ilustracije prijavilo se skoro 800 autora iz celog sveta a međunarodni žiri izabrao je laureate u pet festivalskih kategorija. 

Nagradu za najbolju ilustraciju knjige dobila je umetnica Hana Stupica iz Slovenije za ilustraciju knjige „Forgetful Millipede".

Republika

Foto: Edvard Nalbantjan

 

Zoran Svilar ilustrator iz Srbije, dobitnik je nagrade za najbolju ilustraciju u magazinu, za ilustracije za „Transnational institute, State of Power report", dok je za najbolju ilustraciju u kategoriji dizajn proglašena ilustratorka iz Meksika Victoria Valdez za ilustracije za brendove „Mucho" i „EspressoLab".

Republika

Foto: Promo plakat

 

U kategoriji društveno-odgovorni projekti nagrađena je Maribel Castells, ilustratorka iz Španije, za plakat festivala za decu i mlade „FIET". U kategoriji lični projekti nagrada je pripala Olgi Lisovskoj, ilustratorki iz Ukrajine. Za najboljeg ilustratora ovogodišnje selekcije proglašena je španska ilustratorka Ane Arzelus.

Zbog ogromnog interesovanja posetilaca, međunarodna izložba najboljih ilustracija 176 odabranih autora iz 28 zemalja biće otvorena na Savskom šetalištu na Klemegdanu tokom celog leta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading