ŽIVOT JE LEP: Izložba slika Hanne Dujmović IZMAMIĆE VAM OSMEH!

Autor:

Zabava

31.05.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred mnogobrojnom publikom, u galeriji Štab u Beogradu otvorena je izložba slika mlade umetnice iz Sarajeva, Hanne Dujmović, pod nazivom "La joie de vivre" ("Radost življenja").

ŽIVOT JE LEP: Izložba slika Hanne Dujmović IZMAMIĆE VAM OSMEH!

Foto: Boško Karanović

Ovu izložbu predstavlja Aleksić galerija (galerija savremene umetnosti iz Kragujevca) i deo je projekta ’’Galerija u gostima’’, koju je nedavno pokrenula galerija Štab, u želji za uspostavljanjem što bliže saradnje sa galerijama iz zemlje i inostranstva.

Izložba ’’Radost življenja’’ predstavlja Haninu najnoviju produkciju slika, koje su različitih formata u tehnici ulje na platnu, a zajedničko za sve slike je izuzetno jarke paleta boja, sofisticirana grafika, mešavina žanrova i veliki broj objekata. Teme obuhvataju ljude u njihovom domaćem i urbanom okruženju, životinje, porodične proslave i društvene događaje, a slike obiluju velikim brojem detalja. Zanimljivi su i sami nazivi slika, poput: “Život je lep“, “Pod mesečinom“, “Kada bi snovi bili java“, “Letnji san’’ itd…

Republika

Foto: Boško Karanović

 

- Trudim se uvek da stvorim nešto što će izmamiti osmeh kod posmatrača, jer smatram da smo prilično zasićeni teškim i ružnim temama kojima smo svakodnevno okruženi. Svojim slikama pokušavam da navedem da makar na tren zastanemo i uživamo u sitnim radostima koje nas okružuju - izjavila je Hanna.

Izložba ’’Radost življenja’’ traje do 5.juna u galeriji Štab, koja se nalazi u beogradskom TC Galerija, na adresi Bulevar Vudroa Vilsona 14, Ulaz 2. Radno vreme galerije je od 10 do 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading