Mina Sovtić se vraća pred kamere: "ĆERKICU VODIM NA SET, KAO ŠTO JE I MENE ANICA VODILA"

Autor:

Zabava

29.05.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva meseca posle porođaja naslednica Anice Dobre počinje snimanje filma "Djeca Kozare" Lordana Zafranovića.

Mina Sovtić se vraća pred kamere: "ĆERKICU VODIM NA SET, KAO ŠTO JE I MENE ANICA VODILA"

Foto: ATA Images

Glumica Mina Sovtić vratila se poslu samo dva meseca nakon što je donela na svet ćerkicu Lunu. Najpre ulozi u predstavi "Ljubav u Savamali", koju igra u Zvezdara teatru, a kroz nekoliko dana ponovo će stati pred kamere. Čeka je veliki posao budući da će s Lordanom Zafranovićem početi rad na filmu "Djeca Kozare", što će od mlade mame zahtevati da uskladi porodične i poslovne obaveze. Kako je objasnila, primeniće isti princip kao njena majka Anica Dobra kad je ona bila beba, pa će ćerkicu voditi sa sobom na set.

- Lordan je dugo želeo da snimi ovaj film i drago mi je što sam deo tog projekta. S obzirom na to da je s pripremama krenuo pre godinu i po, nisam znala kad će početi snimanje, kao ni koliko će mi vremena biti potrebno da spremim ulogu. Svi misle da posle porođaja možeš odmah da se vratiš poslu, ali tek kad beba dođe, shvatiš koliko zapravo imaš obaveza. Znam da me je mama kao tromesečnu bebu vodila u Hamburg na snimanje filma, pričali su mi da sam plakala u avionu dva sata. Dok je ona bila na setu, čuvala me je baka. Sad ja idem na set s ćerkom, ali ne u Hamburg, nego u Vršac i snimaćemo u šumi. Mama će biti s nama, ništa bez nje. U nju imam najviše poverenja. Ne bih mogla da radim da ona nije raspoložena da pomogne - ističe Mina.

Republika

Foto: instagram.com/knife_afterdark

 

Tako će porodična tradicija biti nastavljena, a mala Luna će, kao i Mina, odrastati okružena glumcima.

- Kad sam imala tri godine, kod nas u kuću su dolazile mnoge mamine kolege, poput Aleksandra Berčeka, i s njom pričale o ulogama, tako da sam se na neki način formirala uz te razgovore. S vremenom sam se srela s milijardu različitih situacija i osećala sam da imam nekog stečenog iskustva i mnogo pre nego što sam upisala akademiju. Naučila sam kako funkcioniše posao, šta su norme, kako ljudi treba da se ponašaju - ispričala je glumica za Gloriju, naglasivši da je radnu etiku nasledila od majke.

Majčinstvo je promenilo tako da je, kako kaže, dobila "neverovatnu vrstu odgovornosti da bude najbolja verzija sebe".

- Rođenjem deteta u meni je došlo do izražaja ono najbolje što imam. Majčinstvo me je naučilo da mogu da živim s malo sna, da su žene jače nego što sam mislila, ali, s druge strane, spoznala sam i koliko je teško biti majka. Svaki dan učim i pomeram granice mogućeg - dodaje Mina.

Lunu ću podržati da se bavi glumom

Republika

Foto: ATA Images

 

Odrastajući u umetničkoj porodici Mina je odmalena znala da će krenuti stopama svoje majke. Baš kao što ni nju Anica nije sputavala u izborima profesije, tako i ona neće ćerku Lunu kad za to dođe vreme.

- Podržaću je šta god da odabere. Moja mama nikad nije bila isključiva, nije bila preterano ni za ni protiv toga da ja budem glumica. Imala sam potpunu slobodu, možda čak i suviše jer mi roditelji nikad ništa nisu branili, sve je uvek bilo stvar dogovora. Oduvek sam imala plan čime ću se baviti, samo što se taj plan s vremenom menjao - naglašava glumica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading