PAVLINA RADOVANOVIĆ PRED VEČERAŠNJI KONCERT NA KOLARCU: Pevam za sve porodice bez krova nad glavom

Autor:

Zabava

22.05.2023

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova 13-godišnja devojčica anđeoskim glasom širi istinu o Srbima s Kosova. Njena misija na sceni je humanitarna od prvog dana i, kako ističe, ostaće takva zauvek.

PAVLINA RADOVANOVIĆ PRED VEČERAŠNJI KONCERT NA KOLARCU: Pevam za sve porodice bez krova nad glavom

Foto: Printscreen RTS

Čudo od deteta koje glasom miluje i ujedno širi istinu o životu Srba u enklavama na Kosovu i Metohiji Pavlina Radovanović od prvog trenutka na sceni osvojila je srca publike. Dok odrasta u malom mestu Orahovac i nežnim dečjim očima posmatra stvarnost oko sebe, njen glas daleko se čuje i ne zaboravlja lako.

Pavlina je svoju humanitarnu misiju, ispunjenu tradicijom i kulturom naroda iz srpske pokrajine, započela prvim solističkim koncertom u Ruskom domu, a nastavila u beogradskom Kolarcu, gde će ponovo zapevati za sve one kojima je pomoć neophodna.

Ova 13-godišnja devojčica izgovara stihove u kojima se čuju zvona Dečana, Patrijaršije, drevnih manastira...

Kada je prvi put stala pred publiku i zapevala s ciljem da prikupi novac za oslikavanje crkve iz njenog rodnog Orahovca, mala Pavlina je istakla da će i svaki njen naredni koncert biti humanitarni. Na desetine njih posvetila je zavičaju i ljudima koji ga čine.

- Ja sam iz Orahovca, to je enklava i tu se, nažalost, desio rat. Pre rata je ovde živelo oko 3.500 Srba, ali nas je ostalo samo 250 - priča devojčica koju su svetski i domaći mediji opisali kao "dete anđeoskog glasa" i "gromki glas s Kosmeta".

Obučena u prizrensku nošnju ponosno peva za sve naše svetinje i dobre ljude.

Republika

Foto: Konzervativni klub Brčko

 

- U Orahovcu se nalazi Crkva uspenja Presvete Bogorodice i oko nje su sve srpske kuće. Mi se u toj crkvi molimo jer znamo da nas u ovim teškim vremenima naša Bogorodica čuva. Ona čuva celu Srbiju, a pogotovo nas koji živimo na Kosovu i Metohiji. Prvi solistički koncert održala sam u Ruskom domu u Beogradu i posvetila sam ga toj crkvi. Od prodatih ulaznica prikupljen je novac za freskopis. Kako se završio taj koncert, nastupi su počeli da se ređaju i skoro svaki je bio za crkvu - ispričala je Pavlina na RTS uoči večerašnjeg koncerta na Kolarcu.

Muzika je za nju način da pomaže ljudima i čini dobra dela. Publika to prepoznaje, pa su karte za njen nastup u Beogradu rasprodate za tili čas!

- Nisam pevala samo za orahovačku crkvu već i za sve ostale manastire širom Crne Gore i naše centralne Srbije. Pevam i za mnoge porodice koje nemaju krov nad glavom, kao i za ugroženu decu. Na sve njih mislim dok stojim na sceni - rekla je Radovanovićeva, koja je za izuzetan umetnički angažman i humanitarni podvig nagrađena Svetosavskom nagradom, zahvalnicom za prošlogodišnji nastup na moskovskom Crvenom trgu, kao i blagodarnicom Ruske pravoslavne crkve i patrijarha Moskovskog i sve Rusije Kirila.

U Zafranovićem filmu "Djeca Kozare"

Republika

Foto: ST/D. KUJUNDŽIĆ

 

Pavlina će se pojaviti u novom ostvarenju reditelja Lordana Zafranovića "Djeca Kozare". Dok u nepreglednoj koloni mališana koji se kreću ka logorima Stara Gradiška i Jasenovac odjekuje plač dece otrgnute iz naručja majki, devojčica među njima iznenada zapeva. To je anđeoski glas Pavline Radovanović, koji će se ponovo čuti 25. maja na snimanju ovog potresnog filma. Kako je ranije izjavila za domaće medije, odbrojava dane do snimanja i srećna je što će upoznati mnogo svojih vršnjaka, ali i poznate glumce. Zafranovića je očarala na prvo slušanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading