Četiri izložbe Vuka Vidora: "FOUR PLAY" od 20. maja u Beogradu

Autor:

Zabava

18.05.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o četiri različita projekta, svaki sa svojom temom, pa će posetioci imati priliku da saznaju različite stvari i pronađu temu po svom ukusu.

Četiri izložbe Vuka Vidora: "FOUR PLAY" od 20. maja u Beogradu

Foto: Foto promo

Vuk Vidor izložva "Four play"

“Four Play” su četiri izložbe Vuka Vidora koje će se sve održati u Beogradu, a počinju u subotu 20. maja. 

“Four Play” 1 / „Dodekameron” u Salonu Muzeja grada Beograda, u Bulevaru Kralja Aleksandra 30, predstaviće 12 slika velikih dimenzija nastalih u Beogradu poslednjih godina. Na svakoj od njih je interpretacija ljudske figure smeštena u imaginarnim prostorima gde postaje hibridna forma zatečena između realnosti i sna, svesti i podsvesti, most između unutrašnjih i spoljašnih svetova.

„Four Play” 2 / „Ćorsokak” u galeriji X Vitamin, u Resavskoj 19, jeste multimedijalna instalacija u kojoj prostor galerije postaje okruženje u kojem se osećanja otuđenosti, odbačenosti ili izopštenosti mogu predstaviti na materijalan način pomoću skulpture, reči i zvuka.

“Four Play” 3 / „Slatka Apokalipsa (1. deo)” u galeriji Studentskog kulturnog centra, Kralja Milana 48,  predstaviće četiri velike slike na temu Konjanika Apokalipse. Započet pre više od 20 godina kao multimedijalni kompleksni projekat koji uključuje slike, skulpture, dokumente i film koji pokušava da predstavi tradicionalni biblijski predmet Apokalipse u savremenim oblicima, ovo je prvi deo koji predstavlja interpretaciju četiri konjanika (kuga, glad, rat i smrt)u umetnikovom stilu i rečniku.

“Four Play” 4 / „Atomi i ćelije“ u galeriji Arte predstavlja različite serije slika i crteža koji istražuju pojmove mikroskopske ćelijske i makroskopske galaktičke dimenzije. Prva je ilustrovana radovima na papiru iz serije „Životi Svetaca”. Svaki crtež predstavlja „ćelijski” prikaz stvarnih ili izmišljenih svetaca koji zaobilaze klasične prikaze i prelaze u apstrakciju kroz oblike i boje što sužava njihove tradicionalne realistične prikaze na imaginarne DNK portrete.

Makroskopska i galaktička dimenzija se istražuje kroz slike izmišljenih galaksija na kojima je skoro svaka zvezda obeležena natpisom prema ličnim referencama, stvarajući katalog nasumičnih beleški.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading