PREMIJERA FILMA "GRU TU JE" OKUPILA POZNATE! Dokumentarac o "tati" repa nadmašio sva očekivanja!

Autor:

Zabava

17.05.2023

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su bili prijatelji Dalibora Andonova Grua, a ove detalje iz njegovog života nije znao niko!

PREMIJERA FILMA "GRU TU JE" OKUPILA POZNATE! Dokumentarac o "tati" repa nadmašio sva očekivanja!

Foto: ST/Dragan Kadić

Premijera filma "Gru tu je"

Šesnaesto izdanje Beldocs festivala počelo je u sredu, a zatvorio ga film "Gru tu je" u režiji Bojana Vinulovića i Renea Miškolcija.

Javnost je bila iznenađena brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua. Koristeći se neobjavljenim arhivskim snimcima, kao i ekskluzivnim intervjuima i svedočenjima Gruovih prijatelja i saradnika - uglavnom istaknutih muzičara, sportista i kulturnih radnika autori stvaraju narativ o čoveku koji je još u svojim ranim dvadesetim, sredinom '90ih, udario temelje repa u Srbiji, ali i šire.

- Smatrali smo da je u potpunosti zaslužio ovako nešto i da je pravi trenutak za to, smatrali smo da je njegova ili muzika generalno iz 1990-ih često pogrešno interpretirana, etiketirana ili nedovoljno cenjena, da je dovoljno zanimljiv lik, ali nismo ni slutili da ćemo se kroz sve razgovore sa sagovornicima osećati kao da smo ga poznavali. Poseban je utisak što su apsolutno svi saglasni o tome da se radi o najpozitivnijem liku kog su poznavali i njegov vedar duh i provejava kroz ceo film. Mnogima je pomogao da se probiju na sceni u doba kad je to bilo najteže, etablirao je pravac i pokazao da se mnogo toga može uraditi i bez mulja, prozivki, medijskih ratova i intriga, mnogi o njema nisu pričali u prošlom vremenu, već u prezentu, samo potvrđujući naslov filma i njegove reči iz pesme "Stara škola, nova škola" - Gru tu je. Jednostavno, širio je ljubav i ta pozitivnost iz svih razgovora koje smo snimali "vozila" je i nas da ovaj film realizujemo iz čistog entuzijazma. Želeli smo da tu poruku prenesemo i publici, sada nam se takve poruke čine još bitnijima nego ikada, s obzirom na to u kakvom vremenu živimo - govorili su autori filma.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

Na premijeri filma "Gru tu je" okupile su se brojne poznate ličnosti, među kojima je bio košarkaški trener Dule Vujošević, košarkaš Bogdan Bogdanović, pevačica Tijana Dapčević, glumac Sergej Trifunović, bivši frontmen grupe Montenigers, Nigor Lazić i mnogi drugi.

Grua su obožavale sve generacije, pa je tako bilo i dosta mališana i tinejdžera, koji su nosili majicu sa natpisom "Gru tu je", a iz sale su izlazili nasmejani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading