RADOŠ BAJIĆ DOBITNIK BELOVODSKE ROZETE!

Autor:

Zabava

08.05.2023

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Gradskoj upravi danas je održan Programski savet na kome su donete odluke o terminu održavanja manifestacije i ovogodišnjem dobitniku „Belovodske rozete“.

RADOŠ BAJIĆ DOBITNIK BELOVODSKE ROZETE!

Foto: Promo

Savetu, kojim je predsedavao zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, prisustvovali su članovi – gradski većnik Momir Dragićević, sekretar Kruševačke Eparhije Dragi Veškovac, predstavnici ustanova u kulturi i medija, kao i MZ Bela Voda.

Ovogodišnja Belovodska rozeta, biće održana od 10. do 16. jula.

Jednoglasno, Savet je doneo odluku da ovogodišnji dobitnik bude istaknuti srpski glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić.

Foto: Promo

Gradska uprava

 

Belovodska rozeta je kulturna manifestacija osmišljena da predstavi umetničko stvaralaštvo i tradiciju u radu sa kamenom. Održava se tradicionalno svake godine, počev od 1975. Simbol manifestacije je “Cvet u kamenu” – Belovodska rozeta, koja predstavlja simbol srednjovekovne kulture, duhovnosti i jedan je od najupečatljivijih elemenata crkava moravske škole.

Desanka Maksimović, Vladeta Jerotić, Emir Kusturica, Milorad Pavić, mitropolit Amfilohije, Peter Handke, samo su neki od prethodnih laureata manifestacije u znak priznanja za umetnički, kulturni i naučni doprinos srpskoj kulturi.

- Kada vidim koje ličnost su u sprskoj kulturi poslednjih decenija dobile ,,Belovodsku rozetu" moram kao ovogodišnji dobitnik da budem ponosan. Zahvalan sam tim pre što se radi o priznanju koje dodeljuje moj zavičaj - rekao je Radoš Bajić

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading