BEOGRADSKA POZORIŠTA OTKAZUJU PREDSTAVE: Dani žalost u gradskim teatrima

Autor:

Zabava

03.05.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodno pozorište, Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište i Bitef teatar zatvaraju vrata za posetioce.

BEOGRADSKA POZORIŠTA OTKAZUJU PREDSTAVE: Dani žalost u gradskim teatrima

Foto: instagram/narodno_pozoriste_u_beogradu

Narodno pozorište u Beogradu

Narodno pozorište je saopštilo je da je zbog proglašenja dana žalosti otkazalo sve zakazane predstave i aktivnosti u periodu od 3. do 7. maja.

- Narodno pozorište upućuje najiskrenije izraze saučešća porodicama nastradalih učenika i zaposlenih u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' - saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Među otkazanim događajima je premijera "Urnebesne tragedije", po delu Dušana Kovačevića i u režiji Jagoša Markovića, koja je bila planirana za 5. maj. Otkazani su i večerašnje izvođenje "Hasanaginice", komada "Vlast" predviđenog za 4. maj, "Bele kafe" 6. maja, kao i opere "Karmen" i "Malih bračnih zločina" 7. maja, uz gostovanje baleta "Gospođice iz Avinjona" Opere i baleta Republike Severne Makedonije 6. maja.

Foto: instagram/narodno_pozoriste_u_beogradu

 

Od sutra 4. maja zaključno sa 7. majem otkazuju se sva igranja u Ateljeu 212, a to obuhvata sledeće predstave: "Ova će biti ista" (4. maj), "Lažljivica" (5. maj), "Čista kuća (6. maj) i "Ljubavno pismo" (7. maj).

- Upućujemo najdublje saučešće porodicama nastradalih u nezapamćenoj tragediji i svim učenicima i zaposlenima u OŠ "Vladislav Ribnikar" - poručuju iz Ateljea 212.

Zbog proglašenja trodnevne žalosti u Beogradskom dramskom pozorištu otkazana su igranja svih predstava počevši od 4. maja do ponedeljka 8. maja.

Bitef teatar se takođe oglasio:

- Draga publiko, zbog tragičnog događaja koji se danas odigrao otkazujemo predstave "Država Dada-Jok" 3. maja i "Lepotica sa hiljadu lica" 5. maja - navode iz beogradskog teatra.

U Zvezdara teatru neće biti odigrana predstava "Tre sorele" planirana za nedelju, 7. maj, saopšteno je iz ovog pozorišta.

"LAGUNA" OTKZUJE SVE PROMOCIJE KNJIGA

Sve promocije knjiga u izdanju "Lagune", zakazane za ovu sedmicu, otkazane se.

- Otkazujemo promociju knjige "Mileva Marić Ajnštajn: Teorija tuge" Slavenke Drakulić koja je bila planirana za četvrtak, 4. maj. Otkazuje se i tribina Laguninog književnog kluba koja je bila predviđena za petak, 5. maj - poručuju iz Lagune.

ODLOŽEN FESTIVAL NAUKE

Festival nauke, čije je održavanje planirano od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu, odlaže se zbog tragičnih događaja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar".

- Novi termin održavanja biće naknadno objavljen. Tim Festivala nauke duboko saoseća sa porodicama nastradalih - poručuju organizatori.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading