MILOŠ BIKOVIĆ I KLIM ŠIPENKO O "IZAZOVU", SNIMANOM U SVEMIRU: U srpske bioskope stiže film koji je ušao u istoriju!

Autor:

Zabava

18.04.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od ruskog reditelja srpski glumac nije leteo na Međunarodnu svemirsku stanicu, ali je 30 dana proveo u centru za obučavanje kosmonauta.

MILOŠ BIKOVIĆ I KLIM ŠIPENKO O "IZAZOVU", SNIMANOM U SVEMIRU: U srpske bioskope stiže film koji je ušao u istoriju!

Foto: Promo

Posle Rusije, Srbija će biti prva zemlja u kojoj će sutra u bioskopu "Sinepleks Galerija" u Beogradu premijerno biti prikazan film "Izazov", sniman u svemiru. Glumac Miloš Biković igra glavnu mušku ulogu i bio je u centrifugi, odnosno "ogromnoj skalameriji koja vas vrti ukrug toliko jako, kao neka vrsta ringišpila za odrasle, i daje opterećenje od nekoliko puta sile teže".

- Išao sam do 4G jer je preko toga potrebno da se radi skener glave i nije bezbedno da se radi. Drugo je bio avion u slobodnom padu sa 9.000 metara. Dobijete bestežinsko stanje. Tako smo snimali, videćete u filmu - rekao je Biković za Tanjug i dodao da je "Izazov" istorijski film.

Republika

Foto: Promo

 

Ruski reditelj Klim Šipenko očekuje da će srpski gledaoci izaći iz bioskopa sa osećajem da su bili u svemiru. On je zaista bio zajedno s glavnom glumicom Julijom Peresild. Prema njegovim rečima, ideja da snimi film u svemiru potekla je još 2002. od producenta Konstantina Berensta, ali tada nije bio pravi trenutak jer takvo snimanje nije bilo tehnički moguće, bilo je potrebno da se s filmske trake pređe na digitalno snimanje.

Za Šipenka i Peresildovu let i boravak na Međunarodnoj svemirskoj stanici trajali su 12 dana, od kojih su svi bili snimajući, a radili su uz pomoć kosmonauta, dok je reditelj, u nedostatku ekipe, obavljao i posao kamermana, osvetljivača i drugo.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading