"DVOSTRUKO UBISTVO" ZA KRAJ: Uz fanfare i zagrljaje spuštena zavesa na 20. Beogradski festival igre

Autor:

Zabava

14.04.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom dve nezaboravne veceri, 12. i 13. aprila, publika je prošla kroz vrtoglavu vožnju oprečnih koreografskih slika i emocija, od drame i napetosti do ljubavi i radosti.

"DVOSTRUKO UBISTVO" ZA KRAJ: Uz fanfare i zagrljaje spuštena zavesa na 20. Beogradski festival igre

Foto: Duško Vukić

Diptihom „Dvostruko ubistvo", koji je počeo uz fanfare i prasak, a završio se toplim zagrljajima između igrača i publike, kao i uz dodelu nagrade „Jovan Ćirilov - za korak dalje" čuvenom Hofešu Šehteru, spuštena je zavesa na glavni program 20. Beogradskog festivala igre.

- Vratili smo se. Naša trupa je presrecna što je opet na sceni, opet u pozorištu, ponovo u Beogradu i ponovo pred živom publikom. Prošli smo kroz neka teška vremena, ali nova normalnost je tu. Želimo da sa vama proslavimo ovaj trenutak i naš povratak, pa hajde da zajedno uzviknemo tri puta 'Ura!' - obratio se sa pozornice igrač londonske Kompanije Hofeša Šehtera. Nakon što mu je publika uzvratila glasnim uzvicima oduševljenja, čitava trupa je radosno zaigrala na čuveni Ofenbahov kan-kan.

Republika

Foto: Duško Vukić

 

Tako je počeo diptih „Dvostruko ubistvo", sačinjen od komada „Klovnovi" i „Ispravka". Na kraju veceri koreografu i kompozitoru Hofešu Šehteru (48) je uručeno najvažnije priznanje festivala, nagrada „Jovan Cirilov" za korak dalje, koju mu je strucni žiri dodelio za komad „Labudov kolac" u izvodenju trupe Gotje dens iz Štutgarta, odigran prošlog aprila u okviru 19. Beogradskog festivala igre.

Stilizovanu baletsku patiku, rad Andreje Prokopijevic, urucila mu je Aja Jung, direktorka Festivala.

- Scena je mera i publika za tren prepozna sve ono što je vrhunsko, kao i ono što je prosečno ili loše. Sa ovim festivalom smo natopili svaku pozorišnu daščicu željom i strepnjom da ono što donosimo bude vrhunsko i drugačije, a nagrada koja nosi Jovanovo ime upravo to i promoviše - izjavila je Aja Jung.

Jubilarni 20. Beogradski festival igre, održan od 17. marta do 13. aprila u Beogradu i Novom Sadu, pratilo je više od 12.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading