Nebojša Dugalić progovorio o detinjstvu i NAJTEŽEM PERIODU U ŽIVOTU: Osetio sam blizinu smrti!

Autor:

Zabava

29.03.2023

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje razne paralelne stvarnosti koje nas nekim neobjašnjivim silama vuku, kaže glumac.

Nebojša Dugalić progovorio o detinjstvu i NAJTEŽEM PERIODU U ŽIVOTU: Osetio sam blizinu smrti!

Foto: Tanjug

Posle velikog uspeha TV serijala "Kalkanski krugovi" autorska ekipa predvođena kreatorom serije Đorđem Milosavljevićem u drugoj sezoni donosi još uzbudljiviju priču koja publiku vraća u misteriozni Zabran. U 10 novih epizoda, od 1. aprila, vikendom u 21 čas, na Superstaru, gledaoci će se upoznati s mnogim novim likovima, a među njima je profesor Teofil, čiji je lik dočarao Nebojša Dugalić.

U razgovoru za Srpski telegraf i Republiku jedan od najcenjenijih srpskih glumaca kaže da mu je drago što je dospeo u vrtlog kalkanskih sudbina, pogotovo što njegov junak donosi mnoge intrige.

- Druga sezona može da bude klizav teren, a nastavak ove serije će zaista otići dalje po mnogo osnova. Biće mnogo novih tokova koji će zakomplikovati priču i učiniti je još zanimljivijom - tajanstveno odgovara naš sagovornik.

Republika

Foto: Firefly production

 

* Jeste li ikada imali dodira s natprirodnim stvarima o kojima govori ova serija?

- Odrastao sam u Kraljevu, delom i na selu u Žiči i bio sam okružen svim tim bapskim pričama. One su se raspredale na seoskim sedeljkama, svako je pričao o tome ko je, gde i šta video, možda nekog vampira... Da li se nekom nešto ukazalo... Od malih nogu gledam u te priče otvorenih očiju. U kasnijim godinama sam se i zanimao za sve to i čitao knjige u kojima je opisivana paganska građa i običaji u našem narodu. Najzanimljivije je to suočavanje sa činjenicom da ova stvarnost koju mi živimo nije jedina i da postoje razne neke paralelne koje su prisutne i na neki način nas nekim neobjašnjivim silama i tokovima vuku. To nekad može da bude i opasno.

* Verujete li u mračne sile?

- Nisam sujeveran i mislim da svako ko se trudi da veruje u boga to ne može biti. Ima raznih nivoa onostrane stvarnosti i od nas zavisi koju želimo da pustimo u svoj život. Ako se čovek zaista srcem otvori ka bogu i teži da živi po istini, onda će sve druge stvari postati drugorazredne i nebitne.

Foto: Firefly production

Republika

Foto: Firefly production

 

 

* Ipak, iskusili ste period kada se zlo nadvilo nad Srbijom... Bombardovanje 1999.

- Mislim da je to najtraumatičniji period u mom životu. Mnogo nedaća je tada bilo oko mene, mnogo bombi je palo u mojoj blizini jer sam stanovao nedaleko od televizije koja je gađana. Jedan period sam proveo u manastiru u Kovilju, pa je i tamo pala bomba na 300 metara od manastira, a onda je gađan i most na Beški... Ono što pamtim kao konstantan osećaj jeste ta neprestana neprijatnost i blizina smrti. U svakom trenutku ste mogli da očekujete da će na glavu da vam se sruči neka od tih bombi i najneprijatniji osećaj je bio kada sam čuo zvuk ispaljene rakete. Tad vam samo ostane da čekate gde će se čuti eksplozija i da se molite da neko nije nastradao.

* Važite za jednog od naših najangažovanijih glumaca. Kako sve postižete?

- Verovatno tako što sebi ne postavljam to pitanje. Ko mora da stigne, taj to jednostavno mora! Imamo mogućnost da biramo da li ćemo sve postizati u radosti, kao što je moj izbor. Tako da, imam vremena za sebe koliko stignem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading