TRAGIČAN ŽIVOT SRPSKE ŠPIJUNKE: Biografija Vere Pešić najčitanija na Vikipediji

Autor:

Zabava

20.02.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Verinom rangu su još šesta sezona krimi-drame "Ubice mog oca", zatim serija "Kljun", članak o Svetom Savi i Bogojavljenju.

TRAGIČAN ŽIVOT SRPSKE ŠPIJUNKE: Biografija Vere Pešić najčitanija na Vikipediji

Foto: Nebojša Babić

Poslednja epizoda serije "Vera" prikazala je tragičan način na koji je srpska špijunka doživela kraj života. Opasnica iz Sijarinske Banje kod Leskovca opčinila je britanske, francuske i nemačke obaveštajce baš kao i gledaoce kraj malih ekrana, koji su želeli da doznaju što više detalja o donedavno potpuno nepoznatoj ličnosti iz naše istorije.

Tako je biografija "leskovačke lepotice", kako su je za života zvali, u januaru bila među najposećenijim člancima na Vikipediji na srpskom jeziku. Intrigantna priča o srpskoj Mata Hari, koja je premijeru doživela na velikom platnu, a potom i na malim ekranima, otkrila je mnoge nepoznate detalje iz srpske istorije i prikazala uzbudljiv svet špijuna.

Republika

Foto: Foto GFC

 

Uoči završetka serije Jovana Stojiljković, koja je dočarala lik Vere Pešić, istakla je da je ponosna što je bila deo ovog projekta.

- S rediteljem Nedeljkom Kovačićem sam se dogovorila da ovo sve što mi pravimo nije nešto dokumentarno niti ulazimo u to polje gde će bilo ko ličiti na te junake koji su postojali u istoriji. Tako sam imala dovoljno slobode da pustim mašti na volju, scenario je bio dobar i imala sam materijal da sam mogla da se razmaštam. Sve to mi je bilo vrlo inspirativno i ponosna sam što smo o jednoj osobi o kojoj se malo zna napravili filmski i serijski testament - istakla je glumica uoči finala serije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Super Srbin

22.02.2023 16:08

Zlo i naopako.