DETINJSTVO MU JE OBELEŽILA PORODIČNA TRAGEDIJA! Masimo Savić se borio od malih nogu, a evo kako je uplovio u svet muzike

Autor:

Zabava

23.12.2022

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masimo Savić preminuo je u 60. godini, a vest o njegovoj smrti objavila je ćerka Mirna.

DETINJSTVO MU JE OBELEŽILA PORODIČNA TRAGEDIJA! Masimo Savić se borio od malih nogu, a evo kako je uplovio u svet muzike

Foto: ATA Images

Masimo Savić

Vest o iznenadnoj smrti Masima Savića (60) šokirala je javnost. Kako je otkrila njegova supruga Eni, pevač je nakon kratke, ali herojske borbe sa bolešću izgubio životnu bitku.

Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna - stoji u njihovoj objavi.

Republika

Foto: ATA Images

Masimo Savić umro u 60. godini

Massimo Moreno Savić bio je hrvatski kantautor i pop, pop rock pevač. Rođen je 6. jula 1962. godine u Puli. Bio je u braku sa Eni Kondić, sa kojom je dobio ćerke. Do poslednjeg dana je živeo i stvarao u Zagrebu. 

Tri godine nakon Massimovog rođenja, njegovi roditelji su se razveli, te je s majkom preselio u Aversu kod Napulja. Živeći kod deda Đovanija i bake Ane bio je okružen ujacima i tetkama, a najviše vremena je provodio s najmlađom tetkom Eleonorom. S njom je učio da peva italijanske narodne pesme. Kada je imao šest godina otac mu je preminuo od leukemije. Nakon toga se s majkom vratio u Istru. Sa deset godina ponovo se selio u Milano, a godinu dana kasnije u Australiju.

U školi je važio za odličnog učenika. Ipak, upao je u loše društvo, te ga je samo sreća spasila odlaska u popravni dom zbog učešća u pokušaju pljačke supermarketa. Zahvaljujući socijalnom radniku Massimo je uspeo da izađe na pravi put, te školujući se i radeći preko đačkog servisa kupuje svoju prvu električnu gitaru. Tada je otpočeo svoj put u svetu muzike.

Republika

Foto: ATA Images

Masimo Savić umro u 60. godini

Upornošću i radom veoma brzo postaje jedan od najboljih gitarista u kraju. Ubrzo je počeo i da nastupa u školi. Ipak, odlazak u prestonicu Hrvatske za njega je imao mnogo veći muzički značaj. Tada se potpuno posvetio muzičkoj karijeri.

U Zagrebu zajedno s gitaristom Vedranom Čupićem, bubnjarem Brankom Terzićem, klavijaturistom Tonijem Ostojićem i basistom Emilom Krnjićem osniva bend Dorian Gray. U momentu kada ih je muzički kritičar Mladen Vukmir prvi put slušao bend je već imao nekoliko spremnih pesama. Massimo je napisao pola pesama, Vedran Čupić drugu polovicu, a Branko Tezić je napisao tekstove za Massimovu muziku. Polovinom maja 1981. godine Vukmir im dogovara prvi nastup u zagrebačkom klubu „Lapidarij“. Nizali su se koncerti, a publika i kritika su ih vrlo brzo prihvatale. Već 1983. godine Dorian Gray snima album „Sjaj u tami“ koji je objavila diskografska kuća „Jugoton“. Naslovna pesma „Sjaj u tami“ nastala kao interpretacija pesme „The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore“ benda The Walker Brothers, doživela je veliki uspeh.

Republika

Foto: ATA Images

Masimo Savić umro u 60. godini

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading