DANI SLOVENAČKOG FILMA: Revija u Jugoslovenskoj kinoteci trajaće do 11. decembra

Autor:

Zabava

07.12.2022

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće prikazano 20 ostvarenja, dugometražnih, dokumentarnih i kratkih igranih filmova.

DANI SLOVENAČKOG FILMA: Revija u Jugoslovenskoj kinoteci trajaće do 11. decembra

Foto: Jugoslovenska kinoteka

Na manifestaciji u beogradskoj Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 od 8. do 11. decembra publika će imati priliku da pogleda filmove slovenačke produkcije novijeg datuma po izboru selektora i uz saradnju sa Slovenačkim Filmskim Centrom.

Reviju otvara film “Orekstar”, ovogodišnji pobednik festivala Slovenačkog Filma, a zatvara prošlogodišnjih laureat nagrade Vesna za najbolji film, “Kučka, pogrdan naziv za ženu”, najavio je Dragomir Zupanc, umetnički direktor festivala. 

Republika

Foto: Irena Herak

Glumac Rade Šerbedžija i umetnički direktor festivala Dragomir Zupanc

Uoči revije sutra će biti prikazana retrospektiva filmova slovenačkog filmskog autora Karpa Aćimovića Godine, proizvedenih na RTS sedamdesetih godina 20. veka. Retrospektiva će proteći u znaku najbližih saradnika i autora muzike braće Vranešević. U holu Jugoslovenske kinoteke biće priređena izložba, a na okruglom stolu će se govoriti o stvaralačkom opusu Karpa Aćimovića Godine. 

Reviju organizuju članovi Društva Slovenaca Sava, podržava ambasada republike Slovenije i Ministarstvo Kulture Republike Srbije. Revija  se održava u gradovima širom Srbije, među kojima su Novi Sad, Niš, Pančevo, Vršac, Smederevo i Kovin.

Filmski stvaraoci iz Slovenije čiji filmovi učestvuju u programu, razgovaraće posle projekcija sa publikom i učestvovati na okruglom stolu na temu “Savremeni autorski slovenački film”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading