FILOZOFSKI ROMAN O BORBI DOBRA I ZLA: Održana promocija knjige Nemanje Jovanovića

Autor:

Zabava

24.09.2022

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promocija romana Nemanje Jovanovića Manje održana je na Dorćol placu u organizaciji izdavačke kuće Huk.

FILOZOFSKI ROMAN O BORBI DOBRA I ZLA: Održana promocija knjige Nemanje Jovanovića

Foto: Privatna arhiva

Kako je tokom samog razgovora o knjizi naglašeno ovaj Sumrak sibola je simbol specifičnog odnosa prema svetu u kome su autoru vodelje bili Niče, Bodlijar, Šopenhauer, ali i mnogi savremeni segmenti pop i rok kulture.

Direktorka izdavačke kuće Huk, Milica Zorić, ujedno i medijator večeri je naglasila da nas ovaj filozofski spis navodi na preispitivanja o poreklu Zla, njegovoj borbi sa Dobrim, o Slobodi, ali i Zločinu.

Urednik Aleksandar Stanisavljević je istakao da je knjigu moguće čitati na više načina, kao Hazarski rečnik, dok je Filip Višnjić, recenzent i pisac pogovora, rekao da od pojedinca i percepcije zavisi da li je ovo jedna pesimistična knjiga, ali svakako da je otvorena i da ostavlja prostor za razna tumačenja.

Autor nije otkrivao ideju vodilju za roman, ali je brojna publika bila oduševljena njegovom hrabrošću da smelo iznosi svoje stavove.

Odlomke iz knjige je čitala Džejlana Adilović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading