Održana svečana PREMIJERA digitalno restaurisanog filma "NEKA DRUGA ŽENA"

Autor:

Zabava

12.08.2022

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekcija filma „Neka druga žena", koji je digitalno restaurisan, održana je sinoć u centru Beograda na krovnoj terasi Doma Vojske

Održana svečana PREMIJERA digitalno restaurisanog filma "NEKA DRUGA ŽENA"

Foto: Promo

Projekcija filma „Neka druga žena", Miomira Mikija Stamenkovića, koji je digitalno restaurisan u okviru projekta A1 Kinoteka, održana je sinoć u centru Beograda na krovnoj terasi Doma Vojske, u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa, u prisustvu mnogobrojne beogradske publike i poznatih imena domaće kinematografije.

„Neka druga žena" je domaći triler snimljen 1981. godine u produkciji Centar filma, a ostao je zapamćen po izuzetnoj glumačkoj podeli, kao i po kriminalističkom zapletu iz pera poznatih scenarista Dragana Markovića i Dušana Perkovića.

Ubistvo eminentnog beogradskog lekara pod neobičnim okolnostima, mlada ljubavnica, povratak supruge u zemlju, kreiraju zaplet ove dramske igre.

Glavne uloge tumače Dragan Nikolić, Merima Isaković, Ljubiša Samardžić, Petar Kralj, Dušica Žegarac, kao i Svetlana Ceca Bojković, legendarna glumica koja je ovom prilikom pozdravila sve prisutne zajedno sa svojim kolegom Ivicom Klemencom.

Republika

Foto: Promo

 

Prisutnima se putem video poruke obratila Merima Isaković, glumica koja je u ovom filmu ostvarila izuzetnu ulogu. Ona je ovim povodom izjavila da „se raduje povratku filma u digitalne vode jer će to omogućiti da se film prikazuje u boljem kvalitetu i da će ostati duže dostupan publici."

Merima Isaković se podsetila kako se pripremila za ulogu i kako joj rad i razgovor sa zavisnicima od droge u to vreme omogućio da bolje razume lik Jelene koji tumači. Na kraju je pozdravila sve prisutne, a posebno se osvrnula na one koji više nisu sa nama.

- Ovo je 25. film koji je digitalno restauriran u okviru projekta A1 Kinoteka. Ovaj atipičan film, za karijeru reditelja Mikija Stamenkovića ali i našu tadašnju kinematografiju, sam kao tinejdžer gledao 3 puta u bioskopu nedaleko odavde. Zadovoljstvo mi je što ću zajedno sa svima vama večeras moći ponovo da pogledam ovaj film u istom kvalitetu slike i tona kao i tada - pre 40 godina - izjavio je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

Republika

Foto: Promo

 

Do kraja avgusta, publika će imati priliku da uživa u kultnim domaćim filmovima koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka - „Maratonci trče počasni krug", „Leto je krivo za sve" i „Nacionalna klasa", kao i u drugim ostvarenjima strane kinematografije koja se nalaze na repertoaru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa, programa koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije.

Ulaznice za projekcije digitalno restaurisanih domaćih filmova, koji se prikazuju u okviru projekta A1 Kinoteka, su besplatne i mogu se preuzeti na sam dan projekcije između 20-21h na ulazu Doma Vojske Srbije. Za ostale filmove ulaznice se prodaju unapred u Jugoslovenskoj kinoteci, u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije, na ulazu Doma Vojske Srbije, u periodu od 20 do 21h, po ceni od 300 dinara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading