Preminuo Aleksandar Mijatović! Prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu izgubio najvažniju bitku!

Autor:

Zabava

21.07.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Preminuo Aleksandar Mijatović! Prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu izgubio najvažniju bitku!

Foto: Univerzitet umetnosti u Beogradu

Noćas je u 59. godini nakon kraće i teške bolesti preminuo Aleksandar Mijatović redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu

Rođen je u Beogradu 1964. godine, 1982. godine završio je školu za dizajn u Beogradu na odseku Grafički dizajn. Fakultet primenjenih umetnosti upisao je 1984. na katedri Unutrašnje arhitekture i nameštaja, a nakon diplomiranja 1989. se aktivno bavio projektovanjem, izvođenjem i konsaltingom u oblasti unutrašnje arhitekture, arhitekture i nameštaja.

Uspešno je izveo više od 550 autorskih projekata na teritoriji Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Grčke, Španije, Nemačke, Francuske, Belgije, Austrije, Portugala, Češke Republike, Belorusije, Sirije i Paname.

Akademsku karijeru započeo 1993. godine u zvanju asistenta pripravnika na katedri Unutrašnje arhitekture FPU u Beogradu, od 2001. je u zvanju docenta na istoj katedri, a od 2009. u zvanju vanrednog profesora na predmetu Unutrašnja arhitektura. Dok redovni profesor postaje 2017. godine.

2021. godine stupio je na funkciju prorektora Univerziteta umetnosti za oblast međunarodne saradnje stupa u oktobru 2021. godine.

Od 2004. do 2010. godine bio je angažovan na funkciji savetnika Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije za poslove enterijerskih radova na objektima konzularno-diplomatskih predstavništava u inostranstvu, a od 2016. do 2021. godine je vršio funkciju člana upravnog odbora Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu.

Bio je član Udruženja arhitekata Srbije, UIA, The International Union of Architecture, ACCEE, Architects Council of Central & Eastern Europe.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading