OTVARANJE ILUSTROFESTA: Međunarodna izložba najboljih ilustracija na Kalemegdanu!

Autor:

Zabava

14.07.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba okuplja 146 umetnika iz 27 zemalja. Nagrade se dodeljuju u pet festivalskih podkategorija.

OTVARANJE ILUSTROFESTA: Međunarodna izložba najboljih ilustracija na Kalemegdanu!

Foto: Promo

Ilustrofest

Sutra 15. jula, u 20 časova svečano se otvara 4. Međunarodni festival ilustracije - ILUSTROFEST, koji će trajati sve do 22. jula na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Velika međunarodna izložba najboljih ilustracija podrazumeva njihovo postavljanje na velikim postamentima na Savskom šetalištu na Kalemegdanu. 

Ova izložba okupiće 146 umetnika iz 27 zemalaj sveta, a dodela nagrada najboljim autorima i radovima obaviće se u pet festivalskih kategorija: ilustracija knjige, ilustracija u štampanim i on- line medijima, ilustracija u dizajnu i lični i društveno - odgovorni projekti a biće dodeljen i Gran Prix festivala najboljem autoru iz ovogodišnje selekcije za sveukupan rad.

Pored međunarodne izložbe, na Festivalu će biti održan i Bazar ilustracije gde će mladi autori dobiti priliku da na posebnim štandovima potpuno besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama, sa idejom da se umetnicima pomogne da žive od svojih ideja i svoje kreativnosti.

Slogan ovogodišnjeg Ilustrofesta je - Lakoća, životni poziv.

Za učešće na 4. Ilustrofestu primljeno je više od 550 prijava umetnika iz celog sveta!

Međunarodni stručni žiri, koji su činili prošlogodišnji laureati: Nuppita Pittman, Juliana Salcedo, Ana Maraž, Nataša Jovanić i Anka Arsenić, izabrao je 146 autora iz 29 zemalja, koji su u konkurenciji za ovogodišnje festivalske nagrade i čiji će radovi biti predstavljen na velikoj međunarodnoj izložbi najboljih ilustracija na Beogradskoj tvrđavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading