VELIKI POVRATAK MIRJANE JOKOVIĆ NA DOMAĆU SCENU: Postajem žena koja žrtvuje svoj život

Autor:

Zabava

29.06.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavnu glumicu gledaćemo u novom filmu "Živi i zdravi", a u Srbiji trenutno snima seriju "Poziv".

VELIKI POVRATAK MIRJANE JOKOVIĆ NA DOMAĆU SCENU: Postajem žena koja žrtvuje svoj život

Foto: youtube.com/printscreen

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina Mirjana Joković bila je jedna od najpopularnijih i najcenjenijih glumica u Srbiji. Reditelji su je grabili za svoje projekte jer su prepoznali neverovatan talenat, a publika ju je volela jer je svakom ulogom gađala pravo u srce. Zahtevnim ulogama u filmovima "Podzemlje", "Vukovar jedna priča", "Mala", "Stršljen" i "Bure baruta" dokazala je svoju vrednost, a onda u zenitu slave jednostavno nestala.

Davne 1993. otišla je u Los Anđeles, gde i danas živi i radi, ali nikada nije prekidala veze sa Srbijom. Vraćala joj se i svaki put je bila iznenađena činjenicom da je ljudi ovde još pamte.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

U filmu "Stršljen"

- Često dolazim, nikada se nisam "otkinula" od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno to pričam, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma - otkrila je glumica u jednom od retkih intervjua koje je dala za domaće medije.

Poslednji put srpska publika imala je priliku da je vidi na malim ekranima u seriji "Vratiće se rode", pre 15 godina. U međuvremenu je 2016. snimila film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" sa Slavkom Štimcem, kao glumcem i koscenaristom, a sada najavljuje svoj veliki povratak na srpsku glumačku scenu.

Nakon 33 snimajuća dana u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica završeno je snimanje novog domaćeg filma "Živi i zdravi", u režiji Ivana Marinovića, u kojem velika glumica tumači jednu od glavnih uloga pored Tihane Lazović i Gorana Bogdana. Reč je o komediji koja prati uzbudljive događaje neposredno pred i tokom svadbe, a Jokovićeva u priču uleće sa mladine strane i igra majku neodlučne neveste. 

Republika

Foto: Maja Medić

U novom filmu "Živi i zdravi"

- Volim dosta da se smejem, ali se ne činim to lako. Volim životni humor koji ima veze sa prepoznavanjem istine. Kada sam pročitala scenario bio je prisutan ne samo jedan dublji smeh, već se osećala ogromna ljubav prema ljudima o kojima Ivan govori, prema mentalitetu koji je toliko tačan da je univerzalan. Za mene je bio izazov kako da napravim ovu priču bogatom, blesavom i drugačijom od drugih, a da se provuče crta ozbiljnosti u vezi sa životnim dilemama sa kojima se likovi u ovoj priči susreću - izjavila je Mirjana, koja u Srbiji trenutno snima i novu seriju.

Reč je o dinamičnom trileru "Poziv" punom neočekivanih obrta, a Jokovićeva tumači lik Anice Reljić, bivše policijske inspektorke zaposlene u kol-centru mobilnog operatera. Jedne noći, jedan poziv promeniće sve, a gledaoci će harizmatičnu glumicu videti u sasvim novom izdanju.

- Ovo je priča o ženi mojih godina sa drugačijom kilometražom, koja je žrtvovala svoj život. U tom smislu, ovo je uloga kakvu nikad nisam igrala, i zato mi je još zanimljivije i još lepše. I na neki nacin, želim da se i te žene predstave - kaže glumica.

U ostalim ulogama su Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović i Ana Franić, reditelj je Marko Đilas, a autori serije Marko Popović i Iva Mitrović. Snimanje će trajati dva meseca, na više od 50 lokacija u Srbiji, a osam epizoda biće emitovano početkom sledeće godine na RTS.

Osvojila Holivud

Osim u pozorištima širom Amerike, Jokovićeva je ostvarila mnoge uloge na velikom platnu u kojima je delila kadar sa velikim holivudskim zvezdama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sarađivala sa Dženifer Lopez

Tokom karijere sarađivala je sa Endijem Garsijom u filmu "At Middleton", zatim sa Dženifer Lopez u "Sobarici sa Menhetna", Dejvidom Torntonom u "Privatnoj svojini" i Skotom Viperom u filmu "Bolji način za umiranje". Mnoge scenarije je odbila jer se, kako je istakla, trudi da igra samo u onim filmovima u kojima može da pokaže šta zna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dada

30.06.2022 08:36

Nikad cula za nju u Americi.