Ljubomir Bulajić zbog uloge odslužio VOJNI ROK!

Autor: Milica BOBINAC

Zabava

07.05.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljuba Bulajić o detaljima serije ''Državni službenik''

Ljubomir Bulajić zbog uloge odslužio VOJNI ROK!

Foto: ATA Images

Ljubomir Bulajić

Lik mladog agenta BIA Ljube Kolarića u hit kriminalističkoj seriji "Državni službenik" talentovanom glumcu Ljubomiru Bulajiću doneo je veliku popularnost. Treća sezona očarala je gledaoce kanala Superstar i Pink, a u razgovoru za Srpski telegraf Bulajić kaže da mu je ovaj projekat pružio mogućnost da ostvari sve dečačke snove.

Šotrin miljenik

Otkako je zakoračio na glumačku scenu, kao svršeni student Fakulteta dramskih umetnosti, njegova karijera išla je uzlaznom putanjom. Očarao je jednog od najboljih srpskih reditelja Zdravka Šotru i ponosan je na činjenicu da je postao njegov miljenik.

- Imam protekcije samo kod Šotre. Ponosan sam na to što od prvog dana kad smo se upoznali i sarađivali na seriji "Nepobedivo srce" Šotra nije uradio nijedan film i seriju, a da me se nije setio. To smatram nagradom za opravdano poverenje - kaže Bulajić.

- Kad smo snimili prvu sezonu, uradio sam sve ono o čemu sam maštao kao dečak, a to su jurnjave automobilima, pucanje... Ovde se poklopila dobra ekipa, trio Milan Marić, Marta Bjelica i ja, od prve sezone smo funkcionisali fenomenalno i na snimanjima nam je bilo vrlo zanimljivo - kaže nam glumac i dodaje da se nova radnja odvija u vreme pandemije koronavirusa, prikazujući kako se država borila za respiratore.

Republika

Foto: ATA Images

 

 

Najponosniji na ulogu Aleksandra

Za razliku od današnjih glumaca početnika, Bulajić naglašava da nije imao privilegiju da bira uloge, ali da su se one nizale jedna za drugom i to u pravo vreme. Ipak, na jednu je najponosniji.

- Uloga Aleksandra Karađorđevića u seriji "Aleksandar od Jugoslavije" je nešto najozbiljnije što sam radio pred kamerama. Pet meseci svaki dan bio sam na setu, naučio strane i strane teksta... - kaže glumac.

Serija "Državni službenik", kako smatra, razlikuje se od ostalih tog žanra jer je prva koja se bavi službom kao takvom.

- Uglavnom su krimi-serije o policajcima i lopovima, a ova je malo drugačija. Ljudima je interesantno jer, kada se pomene služba, prvo se pomisli na neku tajnu. Publiku privlači pomisao da "Službenik" nešto razotkriva. Naravno, dobar deo priče je fikcija jer je to ipak televizijski program - naglašava Bulajić.

Republika

Foto: ATA Images

Ljuba Bulajić Državnom službeniku

Tokom građenja lika Ljube Kolarića morao je da prođe razne tehničke i taktičke obuke.

- Moja generacija je osakaćena time što nije stigla da odsluži taj famozni vojni rok. Za 15 dana, koliko smo se spremali i prolazili obuke s oružjem i to kako se vrše upadi i hapšenja, namirio sam potrebu za vojskom - kaže naš sagovornik i dodaje da je ekipa serije imala priliku da poseti zgradu Bezbednosno-informativne agencije i vidi znamenitosti poput stola Slobodana Penezića Krcuna do vitrine Draže Mihailovića.

Republika

Foto: ATA Images

 

 

Srećan sam u Srbiji

Bulajić naglašava da nije zaslepljen idejom da gradi karijeru u inostranstvu i dodaje da je srećan u Srbiji.

- Ako mi se ukaže prilika da radim van granica naše zemlje, biću vrlo rad za to, ali ne i nesrećan ako do toga ne dođe. Srećan sam na ovom podneblju i najbolje se osećam kad se bavim svojim poslom na maternjem jeziku - kaže glumac.

Mada je pred kamerama češće bio dobrica, Bulajiću se nekoliko puta pružila prilika da zakorači s druge strane zakona. Otkriva nam kakav je privatno.

- Hmmm... Ljuba privatno dozira. Romantičan sam, ali ima tu od svega pomalo - odgovara kroz osmeh.

Republika

Foto: ATA Images

Ljuba Bulajić o životu u Srbiji

Čovekovu prirodu opisuju i hobiji, a Bulajić ima dve velike strasti.

- Kad uhvatim malo lufta, slobodno vreme iskoristim da vozim motor. Provozam se do Avale i Topole, obiđem rodbinu, prijatelje... Volim i da pecam, ali, nažalost, zbog obaveza sve manje stižem da se bavim tim sportom. Pecanje je lek za dušu i smirujuće deluje na mene - završava glumac.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading