Pila je TRI FLAŠE viskija i pušila 100 cigareta dnevno! Ova poznata GLUMICA rušila je sve STEREOTIPE: OTAC ME JE UPOZORIO NA MUŠKARCE I ALKOHOL, ALI NE NA ŽENE I KOKAIN!

Autor:

Zabava

11.04.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talula Bankhed bila je jedna od najpromiskuitetnijih i najkontroverznijih glumica ''zlatnog doba'' Holivuda.

Pila je TRI FLAŠE viskija i pušila 100 cigareta dnevno! Ova poznata GLUMICA rušila je sve STEREOTIPE: OTAC ME JE UPOZORIO NA MUŠKARCE I ALKOHOL, ALI NE NA ŽENE I KOKAIN!

Foto: youtube.com/printscreen

Jedna od najkontroveznijih glumica Holivuda zasigurno je Talula Bankhed. Rođena je 1902. godine u Alabami u porodici koju su nazivali ’’aristokratijom Alabame’’. Majka joj je umrla nekoliko nedelja po porođaju, dok joj je otac bio uticajni političar Viliam Brokmen Bankhed, koji je nakon smrti supruge pao u depresiju i odao se alkoholu, te je o Taluli i njenoj sestri brinula njena baka.

 

 

Talula je od malih nogu bila slobodnog duha, nemirna i butnovna. Iako su joj članovi porodice bili protestanti, poslali su je u katolički manastir kako bi pokušali da smire njenu narav, što nisu uspeli. Još kao tinejdžerka je odlučila da napusti porodični dom, te odlazi u Njujork kako bih započela karijeru fotomodela. Za njeno ime se ubrzo i saznalo, a članstvo u Okruglom stolu Algonquin joj je omogućilo da se probije na Brodvej.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Tallulah Bakhead

1923. godine odlazi u London gde nastupa u brojnim pozorišnim predstavama, a za nju se sve više vezuje epitet slobodnije dame i hedoniste koja ne propušta nijedno životno zadovoljstvo, te se u javnosti hvali aktivnom konzumacijom marihuane i kokaina, kao i liberalnim pogledom na promiskuitetni život, kakav je i sama živela i to sa partnerima oba pola.

 

 

Osam godina kasnije odlučuje da se vrati u Ameriku, a njen povratak izaziva skandal u javnosti. Naime, Talula je otvoreno u jednom intervjuu govorila o svom promiskuitetu i moralnim posrnućima tog vremena, što je izazvalo bes porodice, ali i uticajnih ljudi koji su isticali konzervativizam kao stub društva, što je nju nateralo da se vrati u Englesku.

Od Amerike ipak nije odustala, pa se 1940. godine vratila i u Holivudu ostavila niz zapaženih uloga, da bi potom postala voditeljka koja je čitavu javnost zabavljala svojim skandaloznim ponašanjem.

 

 

Bila je jedna od najlepših žena tog vremena, ali su se za nju vezivali i najveći skandali koje je Holivud zabeležio. Uživala je u zabavama i društvenim dešavanjima, posebno jer je svuda bila u centru zbivanja, te u mnogim slučajevima i zaslužna za odličnu zabavu na kojima se nije libila da javno pije, puši i koketira sa muškarcima, ali i ženama.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Talula Bankhead bila je promiskuitetne naravi

1937. godine se udala za glumca Džona Emerija, brak je trajao samo četiri godine, a njen bivši suprug je priznao da se razveo zbog Talulinih poroka.

- Dnevno popije i do tri flaše viskija, popuši sto cigareta, pije pilule za spavanje, a zatim pilule koje joj omogućavaju da se razbudi i fokusira – rekao je svojevremeno Emeri.

 

 

Upamćena je kao neko ko je rušio stereotipe i nije marila šta će reći narod, te je tako promenila brojne stvari po pitanju ponašanja žena u javnosti - nošenje pantalona, pušenje, biseksualnost, a neretko je preterano isticala i obline, te se dešavalo da se u javnosti i skine.

Govorilo se da je imala aferu sa Marlen Ditrih koja je za nju rekla da je ’’najnemoralnija osoba na svetu’’.

 

 

Talula je bila poznata i po svojim izjavama, a jedna najjasnije objašnjava čitav njen život.

- Otac me je upozorio na alkohol i muškarce, ali ne i na kokain i žene.

U jednom trenutku je živela sa tri žene za koje se govorilo se da su u emotivnoj vezi, a zbog slobodnog i preteranog seksualnog života imala je nekoliko veneričnih bolesti zbog čega joj je i materica izvađena.

 

 

Talula jeste bila buntovna, slobodnijeg duha i poročna naročito za to vreme, ali je bila poznata i kao neko ko je veoma brinuo o drugima, imala je nekoliko dobrotvornih organizacija za pomoć deci, borila se protiv  komunizma, pole i rasne neravnopravnosti, bila je aktivna u politici i podržavala je Ruzveltovu politiku. Preminula je u 66. godini.

- Niko ne može biti baš kao ja, ponekad i ja imam problem da to uradim - Talula Bankhed.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading