DVOBOJ KOJI JE SVIMA STVORIO KNEDLU U GRLU- INSERT IZ FILMA (VIDEO)

Autor:

Zabava

21.10.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Insert iz filma „Poslednji dvoboj“ govori o ključnom trenutku cele priče, koji su stvarni razlozi dvoboja koji treba da usledi. Da li je u pitanju čast žene, ponos viteza ili nešto treće?

Republika

Foto: Promo foto

Poslednji dvoboj

 

Film „Poslednji dvoboj“ rađen je po istoimenoj knjizi Erika Džagera, dok su na scenariju radili Met Dejmon i Ben Aflek, dvojac koji je prošli put bio nagrađen nagradom Oskar za najbolji scenario za film „Dobri Vil Hanting“. Ostavrenje je rađeno po istinitoj priči o borbi na život i smrt koja se desila 1386. godine u Francuskoj kada je supruga viteza optužila njegovog štitonošu i najboljeg prijatelja za silovanje.

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Republika

Foto: Promo foto

Ekipa filma Poslednji dvoboj

 

Glavnoj ženskoj ulozi i njenom upečatljivom performansu doprinela je mlada glumica Džodi Komer koja je o svojoj ulozi i saradnji sa čuvenim rediteljem Ridlijem Skotom rekla:

- Divna stvar kod Ridlija je ta što mi je dao svu slobodu. Imala sam neke početne razgovore s njim u vezi sa vremenom i formalnošću i onim što bi se u to vreme dogodilo, a on je pun znanja, tako da me je odlično podsećao na te stvari dok smo radili zajedno. Ali što se tiče stvaranja Margaret, on je rekao, „trči slobodno, dete, radi šta hoćeš“, što sam zaista, zaista cenila.

 

Takođe je o položaju žene i sve što je bilo u igri kada se govori o njihovom opstanku dodala: „Na kraju filma ima citat, neposredno pre dvoboja gde ima bebu, u kom kaže - Da sam znala šta sledi, verujem da bih uradila isto ono što su učinile žene pre mene,  a to je da nisu učinile ništa, i mislim da u tom trenutku ne diskredituje, već konačno razume zašto je toliko žena ćutalo; zbog veličine onoga što ja na kocki. Njen život je u pitanju. Bebin život je u pitanju, pa je ona heroj svoje priče“.

Film „Poslednji dvoboj“ nalazi se u bioksopima širom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading