UZ NJEGA SMO ODRASTALI, SMEJALI SE I PLAKALI: Uloge koje su obeležile Lanetov život i karijeru i po kojima će ga generacije pamtiti!

Autor:

Zabava

25.08.2021

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Lane Gutović iza sebe je ostavio niz uloga uz koje su odrastale generacije, neke nove će odrastati, a svi će ga se sećati decenijama po ostvarenjima koje je pružio srpskom glumištu.

Republika

Foto: Youtube printscreen

Milan Lane Gutović pamtiće se po brojnim ulogama

 

Slavni glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini života nakon teške bolesti na Vojnomedicinskoj akademiji gde je prošle nedelje hitno hospitalizovan. 

Laneta ćemo pamtiti po brojnim ulogama kako u pozorištu, tako i u brojnim ostvarenjima na filmu i serijama.

Igrao je u čuvenim predstavama ''Kad su cvetale tikve'', ''Buba u uhu'', ''Za kim zvono zvoni'', ''Otelo'', ''Kolubarska bitka'' i mnogim drugim, a poslednje dve decenije širom sveta igra svoj ''Kabare.'' 

Republika

Foto: Youtube printscreen

Milan Lane Gutović i Vlasta Velisavljević u kultnoj predstavi ''Buba u uhu''

 

Pored pozorišta koje je mnogo voleo, Lane je ostavio traga i na filmu i u brojnim serijama, gde će ga generacije pamtiti po ulogama Džinge u filmu ''Drugarčine'', legendarnog Srećka Šojića u ''Tesnoj koži'', Marcipana u ''Majstor i šampita'' , kapetana Todorovića u ''Povratak otpisanih'' , Đankarlo Maroti u '' Boljem životu'', švalera Dragoslava u ''Otvrena vrata'' i mnogim drugim legendarnim ulogama.

Republika

Foto: Youtube printscreen

Milan Lane Gutović kao Srećko Šojić

 

PUSTOLOV JE OTIŠAO NA VEČNU PUSTOLOVINU! 

Mnoge generacije godinama su sedele uz program RTS-a čekajući da počne emisija dečijeg programa "Pustolov" u režiji Vladimira Andrića, a u glavnoj ulozi Milana Laneta Gutovića. 

To je bio praznik za jednu generaciju. Zanimljive priče, u interpretacijama čuvenog Laneta ostaće kao uspomena na naše detinjstvo, i čuvene priče našeg Pustolova!

Republika

Foto: Youtube printscreen

Milan Lane Gutović u čuvenim pričama iz Pustolova

Lane je za sva svoja glumačka ostvarenja dobio i brojne nagrade i najveća glumačka priznanja.

Od 1978. godine pa do danas, dobitnih je najprestižnijih domaćih nagrada, kao što su Sterijina nagrada koju je dobio za ulogu Vladimira u predstavi ''Pučina'', nagradu Zoran Radmilović za ulogu Uče u drami ''Ruženje naroda na dva dela'', Zlatnu arenu u Puli i mnoge druge nagrade širom regiona.

Srpsko glumište je ostalo bez još jednog velikog talenta i glumca koji će se pamtiti generacijama, a njegove uloge i čuvene replike će se prepričavati zauvek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading