(VIDEO) SVI SMO IH VOLELI, A I DAN DANAS UŽIVAMO GLEDAJUĆI IH: Filmovi iz devedesetih godina KOJI NIKADA NEĆE ZASTARITI!

Autor:

Zabava

02.08.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmovi koji nikada neće zastereti, uvek će biti omiljeni svima!

Republika

Foto: Youtube printscreen

Insert iz filma "Titanik"!

 

Devedesete koliko za mnoge nisu imale lepe uspomene, ipak su izrodile neke fenomenalne stvari koje javnost i posle toliko godina obožava. Pored ženske grupe "Spice Girls" koje su harale top listama i bile idoli svima, Velika Britanija je bila opsednuta "Mr Bloobom, ružičastim stvorenjem stvorenim mutacijom, a filmovi koji su se ekranizovali u tom periodu ostali su i dan danas evergrin, obožavaju ih sve generacije.

U to vreme jedini elektronski uređaji koji su se nosili u džepu bili su Tamagoči ili pejdžeri, Apple je i dalje pravio samo kompjutere, a televizori su bili džinovske kutije.

Pored mnogo mnogo sjajnih stvari, predstavljamo vam nekoliko neverovatnih filmova koji su postali instant klasici te su obeležili devedesete godine u najlepšem mogućem smislu.


Rounders (Pokeraši)

Majk je student prava i zagriženi kartaroš, koji u partiji pokera sa vlasnikom jednog takvog kluba, Rusom zvanim Tedi KGB, gubi svu svoju ušteđevinu. To ga navodi da prestane sa kockom i da se posveti studijama i životu sa svojom devojkom Džo.

 Međutim, kada Crv, Majkov nekadišnji kockarski partner, izađe iz zatvora i zatraži od njega pomoć, Majk upada u iskušenje povratka svom velikom poroku. Sve češće pokeraške avanture sa Crvom, udaljavaju ga od smernog porodičnog života, što dovodi do toga da ga devojka napusti i da zapostavi fakultet. Preuzimajući na sebe i dugove svog neuračunljivog prijatelja, Majk tone sve dublje u tunel kockarskih uspona i padova, nepovratnog odvajanja od "realnog života" i traganja za sospstvenim identitetom. Jedini izlaz iz tunela je ponovno suočavanje sa Tedijem KGB-om.

 

Toy story (Priča a o igračkama)

"Priča o igračkama" je još jedan film iz devedesetih koji je pokrenuo revoluciju, ali ovog puta je to bila upotreba digitalne animacije u dugometražnim filmovima. Objavljen 1995,  prvi je od mnogih filmova koje je napravio Piksar, izdanak Lukasfilma koji je dobio investiciju od Stiva Džobsa. 

 

Unutrašnja borba kroz koju Vudi, glavni lik, prolazi nakon što je nova i egzotična svemirska igračka, Baz Lajtijar, uvedena u grupu igračaka.

 


Dok postoji velika tenzija između Vudija i Baza, oni na kraju stiču prijatelje i rade zajedno na bekstvu od piromanijaka postavljenog na dizanje Baza u vazduh vatrometom. 

Uspeh Toy Story-a doveo je do tri nastavka.

Titanik

Radnja filma započinje 1996. godine kada lovac na blago, Brok Lovet, zajedno sa svojim timom zaranja duboko u Atlantski okean prema olupini Titanika u potrazi za vrednom dijamantskom ogrlicom. Nakon što u sefu pronađu crtež mlade devojke koja nosi ogrlicu i isti objave putem medija, ubrzo im se javlja stara gospođa koja tvrdi da je upravo ona devojka sa crteža. Pomoću naracije, stara Rouz vraća gledaoce u 1912. godinu, u luku Sauthempton odakle Titanik kreće na svoje prvo putovanje. Osim Rouz, nesrećne devojke zatočene u okove društvenog sloja u kome živi, upoznajemo njenu majku Rut i verenika Kaledona Hoklija, sina bogatog pitsburškog tajkuna koji će venčanjem sa Rouz otplatiti sve dugove u koje se uvukao njen mrtvi otac. U isto vreme, mladi nadobudni Džek Doson osvaja kartu za Titanik na pokeru i u poslednji čas se sa svojim prijateljem Fabrizijem ukrcava na brod.

Džek i Rouz susreću se u trenutku kad Rouz pokušava da se ubije, želeći da se baci sa krme broda. Tokom putovanja koje će trajati 4 dana, njih dvoje razvijaju prijateljstvo koje će prerasti u pravu ljubavnu romansu nakon što nacrta Rouz sa ogrlicom koju joj je poklonio verenik Kaledon na početku putovanja. Dana 14. aprila 1912. godine, nekoliko sati nakon što su Džek i Rouz doživeli svoje najromantičnije trenutke Titanik se susreće sa svojom vlastitom sudbinom: velikom santom leda usred Atlantskog okeana. Budući da brod plovi punom parom, ne uspeva da zaobiđe santu pa je snažno udara dužinom od skoro 20 metara s bočne strane.

Nakon što svima postane jasno da će nepotopivi brod ipak potonuti na dno okeana, nastaje masovna panika, a u celom ludilu Džek će biti uhvaćen, Kaledon će pokušati oboje da ubije, a nakon toga da spasi sebe pretvarajući se da je otac jedne siromašne devojčice, bend će nastaviti da svira. Brod zatim tone a Džek i Rouz se spašavaju tako što se uhvate za neki drveni predmet. Džek se u međuvremenu smrzava, a Rouz mu obećava da nikad neće odustati. Kada se čamac za spasavanje preživelih približavao Rouz je zadnjim naporom vikala, međutim nije je niko čuo. Kada je čamac počeo da odlazi Rouz skoči sa drvenog objekta na kome je sedela i otpliva do jednog smrznutog oficira, uzme mu pištaljku i dune u nju, te se čamac vrati i pokupi je.

I tako je preživela. Kada ju je Brok Lovet pitao za dijamantsku ogrlicu ona je rekla da je verovatno ostala kod Kaledona. Ali ogrlica je ostala u džepu ogrtača koji joj je dao Kaledon. Rouz se penje na brod koji nosi podmornice i baca ogrlicu u Atlantski okean, piše Budomate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading