U BORBI SA ISKUŠENJIMA I NAJVEĆIM STRAHOVIMA: Najavljena PREMIJERA opere "Orfej i Euridika", poznat TAČAN DATUM!

Autor:

Zabava

14.06.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opera napisana po čuvenom antičkom mitu o Orfeju i Euridici najavljena je u Narodnom pozorištu.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Uskoro premijera opere "Orfej i Euridika"

Najava opere "Orfej i Euridika" nemačkog kompozitora Kristofa Vilibalda Gluka, u režimu Aleksandra Nikolića i koreografije Aleksandra Ilića, uz gostovanje dirigente iz Bugarske Diane Čorbanove održana je danas u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U podelama se nalaze Dragana del Monako, Jadranka Jovanović, Aleksandra Angelov, Ljubica Vraneš (Orfej), Snežana Savičić Sekulić, Nevena Brijen (Euridika), Sofija Pižurica, Ivanka Raković Kristonošic Aćorno Amero. Režiser Aleksandar Nikolić postavio je da režim ove opere u sebi sadrži četiri ključna pojma koji su precizno definisani. 

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Najava opere u Narodnom pozorištu

- Svaki od ova četiri pojma nosi posebnu vrijednost i široko je polje za istraživanje samo po sebi. Međutem, tek njihove međuzavisne veze u režimima prikaza vrata otvaraju vrata ka suštinski inovativnoj scenskoj postavci - objavio je Nikolić.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Premijera 23. juna

Urednik i koreograf do sada su sarađivali na mnogim projektima, među kojima je prvi bio 2015. godine - Opera "Melanholički sinovi grofa Save Vladisavića" kompozitora Svetoslave Božića. Onda su usledile i poznate opere - "Faust", "Rigoleto", "Služba gospodara", kao i plesni projekti - "Sablazan u dolinama Svetog Florijana" i najnoviji "Grand Hotel" prije istoimenog filma, na Velikoj sceni Opere i Teatra Madleni.

Naime, opera "Orfej i Euridika" će biti premijerno izvedena 23. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading