MESEC DANA JE UMIRAO OD RAKA! Ćerka legendarnog GIDRE ispričala potresnu priču o njegovim bolničkim danima!

Autor: Republika.rs

Zabava

13.06.2021

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dragomir Gidra Bojanić ostavio je neizbrisivi trag u domaćoj kinematografiji, ali malo ko zna kako su izgledali njegovi poslednji dani.

Foto: youtube.com/printscreen
Dragomir Gidra Bojanić

Na današnji dan, 1933 godine, rođen je jedan od najvoljenijih srpskih glumaca Dragomir Bojanić Gidra. On je svojim humorom plenio kako na filmskom platnu, tako i u životu, o čemu su godinama nakon njegove smrti svedočili brojni glumci.

Ipak, postoji i ona ne tako lepa strana njegovog života koja će mnogima izmamiti suze, međutim, ne od smeha kako je on to umeo.

Glumčeva ćerka ispričala je do detalja kako su tekli njegovi poslednji dani koje je proveo na Onkologiji pokušavajući da dobije onu najtežu bitku: 

-U jednom povratku u Srbiju, 1993, otišla sam direktno kod njega u bolnicu. Sletela sam u Budimpeštu. Grozno vreme. Iz Budimpešte sam direktno otišla na VMA. Onkologija, četvrti sprat. U četiri ujutru je sve mračno, a na kraju hodnika na četvrtom spratu svetlo. Mi se približavamo. Ceo VMA je bio pun vojske pod oružjem- ispričala je Jelena svojevremeno za Nedeljnik.

 

Kako je opisala VMA nije izgledao kao bolnica, već kao objekat pod opsadom.

-Imala sam utisak da sam se vratila u neku drugu državu. Moja generacija nije bila svesna. Popnemo se i vidim kroz mrak gužvu. A oni dovoze helikopterom ranjenike, sve deca od 18, 19 godina, operišu ih, mnogi su bez nogu. Medicinske sestre dovoze te mlade ranjenike u kolicima do tatine bolničke sobe i Gidra im priča viceve u četiri ujutru. Znali smo da mu je kraj, sestre mu švercuju cigarete. A u njegovoj sobi dežurni lekari i ranjenici se smeju njegovim fazonima. Oni sede od 11 do četiri ujutru kod njega, a on ima čitav monolog, pa za svakog od njih štos. Tako je mesec dana umirao i svako veče u tih mesec dana zabavljao ranjenike”, ispričala je ona.

 

 

Komentari (0)

Loading