OVIH 5 FILMOVA O LJUBAVI NE SMETE PROPUSTITI: Počinje 49. FEST!

Autor:

Zabava

04.05.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina.

RepublikaFoto: Promo
Iz filma "Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme"...

Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 filmova o ljubavi koje ne smete propustiti:

- PRIPREME ZA ZAJEDNIČKI ŽIVOT NA NEODREĐENO VREME

Neurohirurg Marta (40) se zaljubljuje. Ostavlja blistavu karijeru u Americi i vraća se u Budimpeštu da bi započela novi život sa izabranikom. Uzalud ga čeka na Mostu slobode jer se on ne pojavljuje na sastanku. Marta počinje očajnički da ga traži, a kada ga konačno pronađe, ljubav njenog života tvrdi da se nikada pre nisu sreli. Mađarski film u režiji Lili Horvat, ove godine je u glavnom takmičarskom programu. 

RepublikaFoto: Promo
Veze

- VEZE

Napulj ranih osamdesetih. Aldo i Vanda prolaze kroz period razdvajanja nakon što je on otkriven u neverstvu. Njihovo dvoje male dece su u ogorčenom vrtlogu, razapeti između svojih roditelja, ali veze koje drže ljude na okupu su neizbežne, čak i bez ljubavi. Sada, trideset godina kasnije, Aldo i Vanda su još uvek u braku. Ovaj film nastao je u režili italijanskog reditelja Danijelea Lučetija, a na programu je na FEST-u 49. 

RepublikaFoto: Promo
Amonit

- AMONIT

Priznata, samouka paleontološkinja Meri Aning 1840. godine radi na obali južne Engleske. Dani njenih čuvenih otkrića su iza nje, pa sada lovi fosile kako bi ih prodala bogatim turistima i tako izdržavala sebe i bolesnu majku. Jedan takav turista, Roderik, poverava Meri brigu o svojoj mladoj supruzi Šarlot, koja se oporavlja od lične tragedije. Meri, čiji je život svakodnevna borba sa siromaštvom, ne može sebi da priušti da odbije ponudu, ali, ponosna i neumoljivo strasna, sukobljava se sa svojim neželjenim gostom. Meri i Šarlot otkrivaju da svaka može da ponudi drugoj ono za čim su tragale: spoznaju da nisu same. Reditelj ovog britansko-australijskog ostvarenja je Frensis Li, i na gala programu je.

Foto: Promo
Porodični odmor

- PORODIČNI ODMOR

Milena i Marko su u poseti njegovom ocu na planini gde on živi. Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: Marko želi da ubedi oca da proda kuću a Milena želi da njihova veza postane ozbiljna. Marko glumi za svog oca i Milena mu se pridružuje u tome, ali ubrzo shvata da ne postoji čovek u koga je mislila da je zaljubljena. Srpska rediteljka Katarina Koljević režirala je ovaj film koji je na programu na Intor FEST-u.

- SMRT U VENECIJI

Nemački kompozitor Gustav fon Ašenbah dolazi u Veneciju da se odmori od umetničkih i ličnih neuroza. U luksuznom hotelu upoznaje atraktivnog tinejdžera Tadzija koji odmara sa porodicom. Ašenbah je sve više zaokupljen momkom kao oličenjem klasičnih proporcija koje nikada nije uspeo da postigne u svojoj umetnosti. Grad ubrzo zahvata kolera. Film je režirao Lučino Viskonti i izabran je u Festovih 50. 

Ulaznice za FEST su u prodaji na blagajni Sava Centra (ulaz B iz ulice Vladimira Popovića), Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade. Karte za projekcije u Sava Centru, Kombank dvorani i Domu Omladine Beograda mogu se nabaviti i onlajn, preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima. U prvih sedam dana prodaje moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije “Moj Komplet” (na 10 i više kupljenih ulaznica).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading