VLASTI SU DIJAGNOSTIKOVALI RAK I ODBIO JE DA SE LEČI, A SADA JE IZGUBIO BITKU OD KORONE: Ovo su njegove najznačajnije uloge!

Autor:

Zabava

24.03.2021

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasta Velisavljević izgubio je bitku sa korona virusom noćas u 2.30 časova u KBC "Dragiša Mišović" u 94. godini.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Imao karijeru dugu 70 godina... Vlasta Velisavljević

Prolsavljeni glumac ostvario se u 350 uloga u pozorištu, ali i na malim ekranima. Vlasta je bio doživotni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pre nekoliko godina otkrio je da se borio s kancerom, ali i da je odbio lečenje od ove opake bolesti. Glumcu je 2015. godine mladi onkolog s beogradske Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju saopštio lošu vest.

- "Imate rak", rekao mi je i poslao me na dvadeset zračenja - rekao je Velisavljević svojevremeno za medije i dodao:

- Odbio sam, nisam hteo da se zračim. Posle silnog ubeđivanja s tim mladim doktorom, na kraju sam ipak pristao da sutradan dođem na još jedan pregled. Sledećeg jutra, tu u hodniku, naleteo sam na njegovog starijeg kolegu, lekara koji me je prepoznao s televizije. Popričali smo, pregledao me je, pogledao nalaz skenera… Vidim, čudi se čovek. Pozvao je kolegu, onda i neku doktorku. „Pa, vi nemate ništa!“, rekao mi je na kraju. „Kakav rak?!“ - dodao je tada glumac.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press
Bio počasni član JDP-a... Vlasta Velisavljević

Vlasta Velisavljević rođen je 28. jula 1926. godine u Beogradu.

Bio je prisutan na sceni više od 70 godina, a za to vreme ostvario je više od 350 uloga, zato ga mnogi smatraju srpskom glumačkom legendom. Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Pripadnik je prve generacije studenata glume u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama. Mlađi su ga zapamtili po ulozi babe Nate u filmu „Mala noćna muzika“, a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu „Buba u uhu“.

Oženjen je Nadom Velisavljević, iza sebe ima oš dva braka, a iz braka sa bivšom suprugom Božicom ima ćerku Dubravku.

Igrao je u brojnim filmskim i serijskim ostvarenjima poput, "Tesna koža", "Bolji život", "Otvorena vrata", "Gore-dole", "Metla bez drške", "Lavirint", "Crni gruja", "ivkova slava", "Naša mala klinika", a poslednjih godina imali smo prilike da ga gledamo u serijama "Kamiondžije d.o.o." i "Aleksandar od Jugoslavije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading