(FOTO, VIDEO) GODINE PROLAZE, ALI BOL NIKADA! Otkriven mural u čast pokojnog Marinka Madžgalja, a poruke na zidu KIDAJU DUŠU!

Autor:

Zabava

15.02.2021

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bol ne jenjava!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Marinko Madžgalj

U pasažu kod službenog ulaza u Atelje 212, otkriven je mural posvećen Marinku Madžgalju, prerano preminulom glumcu, muzičaru i voditelju.

- Marinko nikada nije zaboravljen. Mi stalno pričamo o njemu, komentarišemo zajedničke dogodovštine i mislim da je Marinko zaslužuje da ima ovako nešto. Drago mi je da je to kod Ateljea da se uvek setimo njegove životne radosti, energije, negovih zagrljaja - rekao je Andrija Milošević.

Inicijativu za oslikavanje zida, na kome se nalaze i murali legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću, pokrenula je Marinkova prijateljica iz detinjstva Maja Đinović. 

Foto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

- Stih „Fališ mi ti" iz njegove pesme je napisan na muralu zato što nam fali on. Mural je i poruka mladim ljudima - da poštuju i vole prijatelje, jer prijateljstvo je nešto što ostaje u životu.  Kad bi mi imali neku zastavu prijateljstva - grb na njoj bi bio Marinko, tako da je ovo i promocija prijateljstva - istakao je popularni glumac.

Voditelj i muzičar Ognjen Amidžić istakao je da je stihom „Fališ mi ti" poslata prava poruka. 

- Mimo svih talenata, njemu je gluma bila definitivno najveća ljubav. Obožavao je to da radi i to mu je bio poziv i opsesija. Sve ostalo je bio samo njegov hobi i dobro zezanje koje je i išlo iz tog posla. Žao mi je što nije imao vremena da se maksimalno ostvari u glumi - rekao je Amidžić koji je sa Madžgaljem činio dvojac u popularnoj grupi „Flamingosi".

 

RepublikaFoto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

Mural jednom od najdarovitijih umetnika oslikao je umetnik Milan Milosavljević, poznat pod pseudonimom Deroks.

Angažovan sam na inicijativu Marinkovih prijatelja. Gledao sam da ga predstavim dostojanstveno, da svi na muralu prepoznaju karakterističan osmeh kojim je širio pozitivnu energiju. Plašio sam se da li ću uspeti, ali mislim da smo obavili odličan posao - kazao je umetnik.

Sredstva da se oslika lik glumca sa večitim osmehom, koji nikad neće biti zaboravljen, prikupili su njegove kolege, prijatelji i porodica.

Ja sam samo izvršilac želje svih onih koji su ga voleli. Htela sam da sve bude legalno. Sakupila sam dozvole stanara, Ateljea 212 i prikupila sam sve dozvole. Mogu da kažem da su svi bili oduševljeni idejom. Srećna sam da je mural otkriven baš na današnji Dan prijateljstva i ljubavi, jer Marinko je imao toliko ljubavi u sebi prema svima nama da to zaista ne mogu da opišem - rekla je Maja Đinović.

Na bočnom zidu, pored murala u spomen jednom od najdarovitijih srpskih glumaca ostavljen je prostor da njegovi obožavatelji napišu sećanje, uspomenu ili poruku Marinku Madžgalju, koji nas je napustio u 38. godini 26. marta 2016. godine. 

Na otkrivanju murala prisustvovali su i Marinkovi roditelji, brojni prijatelji i kolege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading